Çorum’un gündeminde kalkınma planı var mı?

Çorum merkezli bir kalkınma programı kurulmasına yönelik çabalarda bugüne kadar somut bir ilerleme sağlanamadı.

26 Aralık 2016 Pazartesi 00:13
Çorum’un gündeminde kalkınma planı var mı?

MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Çorum merkezli bir kalkınma programı kurulmasına yönelik çabalarda bugüne kadar somut bir ilerleme sağlanamadı.


KARA, BAĞCI VE USLU GÜNDEME GETİRDİ


Hatırlarsak, yakın zamanda Çorum eski Valisi Ahmet Kara ve Başbakan Başmüşaviri Çorum eski Milletvekili Cahit Bağcı’nın gündeme getirdiği, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiği Çorum merkezli Orta Anadolu Kalkınma Programı kurulması talebimiz vardı.


ÇORUM MERKEZ OLSUN TEKLİFİ


Önerilen teklif; Kızılırmak Havzası’nda Çorum merkezli Amasya, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir’i içine alacak Orta Anadolu veya Kızılırmak Kalkınma Programı’nın hayata geçirilmesiydi.


YOZGAT, NEVŞEHİR VE SİVAS BAĞLANDI


Gelişmeler umduğumuz gibi olmadı. Yozgat ve Nevşehir KOP’a (Konya Ovası Programı) ve akabinde Sivas Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na bağlandı.


HANEMİZE EKSİ YAZIYOR


Ciddi yatırım bütçeleri olan kalkınma programlarına dahil edilen iller yeni projelerle kalkınma hamlelerini güçlendirirken, Çorum’un bu kaynaklardan istifade edememesi her geçen gün kayıp hanemize eksi olarak yazmaya devam ediyor.


İKİ ALTERNATİF VAR


5-6 ilin bağlı bulunduğu müstakil bir kalkınma programının merkezi olamıyorsak bölgemize en yakın kalkınma programına dahil edilme fırsatını da halen yakalamış değiliz.


VALİ TALİMAT VERDİ


Geçtiğimiz günlerde Vali Necmeddin Kılıç’ın talimatları doğrultusunda Çorum İl Stratejik Gelişim Planı hazırlıklarına başlandığı duyuruldu. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından hazırlanan eylem planı takvimi doğrultusunda tarım ve hayvancılık, sanayi, ulaştırma, altyapı, turizm, eğitim, sağlık, çevre ve orman, güvenlik ve yerel kamu hizmetleri konularında projelerin ortaya konulacağı, ayrıca tarafların katılımıyla bir çalıştay düzenleneceği belirtildi. Söz konusu çalıştaylar başladı, devam ediyor.


ACİL EYLEM PLANI HAZIRLANMALI


Vali Kılıç’ın talimatıyla çalıştaylar düzenlenirken, bir taraftan da Çorum’un müstakil bir kalkınma programının merkezi olması veya coğrafi konumuna göre en yakın kalkınma programına dahil edilmesi için daha fazla vakit kaybı yaşanmadan acilen bir eylem planı hazırlanmasında fayda var.

 

 

Son Güncelleme: 26.12.2016 00:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbet 2016-12-26 01:24:31

Breh breh, çorum merkez olacakmış, yozgat olur her şey çorum havasını alır.

Avatar
Celalettin bayrak 2016-12-26 04:28:46

Şehrimizin ihtayacı olan yeni kurumların kazandırılması önemli katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyorum.İnşallah yeni kazandırılacak kurumlar şehrimizin büyüme modeli ile yakından ilgilenirler

Avatar
Ali bakar 2016-12-26 22:07:57

Çorum a hem etraf iller hem de ülkede adaletsiz ve yetersiz yatırım alıyo, Partimiz 3 değil 5 bekilide olsa bu kafa ile Başkentten bir destek koparamıyor, yozgata havaalanı bize damızlık keçi