'En önemli kaynağımız insan kaynağıdır'

İl Defterdarlığı tarafından, ‘Gelir Uzman Yardımcılığı Oryantasyon Eğitim Programı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

09 Şubat 2016 Salı 11:54
'En önemli kaynağımız insan kaynağıdır'

İl Defterdarlığı tarafından, ‘Gelir Uzman Yardımcılığı Oryantasyon Eğitim Programı’ ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Defterdarlıkta göreve başlayan 22 Gelir Uzman Yardımcılarına, Defterdarlığın birimlerinin tanıtılması, işin gerektirdiği tutum ve bilgileri edinmeleri, beceri kazanmaları ve vergi kanunlarının uygulanmasına yönelik olarak, oryantasyon eğitimi verildi. Eğitimin amacının mükelleflere daha iyi ve kaliteli hizmet vermek, görevlerini en iyi şekilde yapmak üzere hizmete hazır halde bulundurmak olduğu belirtildi.

Defterdarlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Defterdar Ali Sormaz ile yardımcısı Mehmet Tural, Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak, Gelir Müdürü Nazlı Keleş, Gelir Uzmanı Selami Erkoç’un yanısıra İl ve İlçe Gelir Uzman Yardımcıları katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Defterdar Ali Sormaz, eğitim programının amacının kurumu tanıtmak olduğunu ve bu programın mükelleflere farklı biz vizyon kazandıracağını belirtti.

Sormaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kurumu tanıtmak, diğer kurumları tanıtmak teorik olarak bazı konulara vakıf olmakla fiilen dokunmak, onlarla tanışmak, arkadaşlarımıza farklı bir vizyon kazandıracaktır. Uygulamak durumunda kalacakları gelir mevzuatını uygulamadan önce sorumlu olacakları, uygulayacakları çerçeve mevzuatı hakkında bilgi sahibi olmalarında sayısız yarar vardır. En önemli kaynağımız insan kaynağıdır. Memleketimiz her alanda amansız bir mücadele veriyor. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman onların temel gelişme sebeplerinin arka planında yetişmiş insan kaynaklarının olduğunu hepimiz görürüz. Bu anlamda 21. yüzyılda ilk 10 ekonomi arasına giremeyişimizin arka planında bu yatmaktadır. 2023 yılında ilk 10 ekonomiye girmek istiyorsak mevcut insan kaynaklarımızı en iyi şekilde yetiştirmekten başka bir şansımız yok.”

 








Son Güncelleme: 09.02.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.