Festivalde Çorum Türküleri

Çorumlular, yöresel türkülerini seslendirdi

15 Ağustos 2017 Salı 18:19
Festivalde Çorum Türküleri

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nde 3. gün heyecanı yaşandı. Yavru vatan Kıbrıs, Çorum ve Kırşehir, folkloru, müzikleri, yöresel lezzetleri, el emeği göz nuru eserleriyle festivalde sahne aldı. Gecenin finalinde Gökhan Tepe başkentlileri coşturdu.


Türk Beyleri Kent Meydanı'nda düzenlenen festivale Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ilçe belediye başkanları ve dernek başkanları ile 80 bini aşkın başkentli katıldı.


KIBRIS FOLKLORÜ


Festivalde önce KKTC Büyükelçiliği sahne aldı. Güzelyurt Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu, geleneksel giysilerle Kıbrıs yöresi halk oyunlarını sahneledi. KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Kıbrıs kültürünü anavatanda sahnelemekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, Başkan Demirel'e Kıbrıs'ın el işi eserlerini hediye etti.


EREN BÜLBÜL UNUTULMADI


Çorum İl kültür Müdürlüğü Folklor ekibinin gösterisiyle başlayan Çorum gecesi, yerel sanatçıların konserleriyle devam etti. Yöresel Çorum kıyafetleriyle sahne alan Çorumlular, yöresel türkülerini seslendirdiler, meşhur leblebilerini de tanıttılar. Dernek başkanı İsa Çakır, Başkan Demirel'e yöresel lezzetlerden ikram etti. Hemşehrilerini yalnız bırakmayan Çorum Milletvekili ve TBMM İrade Amiri Salim Uslu, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren böyle güzel bir festivali düzenlediği ve Çorum kültürümüzün tanıtılmasına desteklerinden dolayı Etimesgut Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel'e teşekkür ediyorum. Anadolu kavimler kavşağıdır.Etimesgut ise Anadolu'nun göç kavşağıdır. Bu nedenle göç ve göçmenlerle ilgili bilgi birikiminizi biliyor kucaklıyor, lokmamızı paylaşıyoruz. Etimesgut 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivalinde Volkan Konak konseri iptal edildi. Belediye Başkanına teşekkür ederiz. Coşkuyu paylaşarak çoğaltan,acıyı paylaşarak azaltan bir milletiz.Tarih ve yaşadığımız olaylar bize"bir olmayı,iri olmayı,diri olmayı”öğretti. Milletimizi bölemeyecek, Bayrağımızı indiremeyecek, ezanlarımızı susturamayacak, Vatanımızı parçalamayacak, Devletimizi yıkamayacaksınız. Bu günler saflarımızı sıklaştırıp, kardeşliğimizi güçlendirmemize vesile olmaktadır. Devletin milleti ile omuz omuza verdiğinde her türlü zorluğu ve badireyi başarıyla atlatacağını Türkiye tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir" dedi.


Demirel de, "Ortak değerlerimizin etrafında buluştukça, böyle bir ve beraber oldukça, bizi kimse bölemez, ayrıştıramaz" dedi. 
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel katılımlarından dolayı Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya  plaket takdim etti. Uslu’da Çorum’un sarı altını Leblebiyi Demirel’e hediye etti.

Uslu daha sonra Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erkan Haberal ile birlikte Etimesgut'ta oturan Çorumlular Kültür ve Dayanışma Derneği evini ve Kırşehir Dernekler Federasyonu evini ziyaret ettiler.
3. günün finalinde ünlü sanatçı Gökhan Tepe konser verdi. 


Son Güncelleme: 15.08.2017 23:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.