Gazi ve İnönü’ye Park Yasağı Geldi

Çorum Belediyesi, şehir içi trafiğinin düzenlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

16 Kasım 2016 Çarşamba 14:26
Gazi ve İnönü’ye Park Yasağı Geldi

Çorum Belediyesi, şehir içi trafiğinin düzenlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi’nin yatırım ve düzenleme bakımından öncelikli alanlarından birisi olan ulaşım hizmetleri kapsamında Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi’nde trafik akışına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Çorum Belediyesi, bir süre önce başlattığı anket çalışmasını sonuçlandırdı.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da kentsel nüfusun artması ve halkın refah seviyesinin yükselmesinin araç sayısını artırdığını, bunun da kent merkezine trafik yoğunluğu olarak yansıdığını vurguladı. Şehrin her yöne büyümesine rağmen, ana arterlerin cazibesinden bir şey kaybetmediğine değinen Başkan Külcü, “Hemen her hemşehrimizin kullandığı bu caddeler hizmetlerimizden de hak ettiği payı almaktadır. Günün her saatinde yaya ve araç yoğunluğunun yaşandığı kent merkezimizde ulaşım konforunun artırılması çerçevesinde toplu taşımadan faydalanan hemşehrilerimiz için klimalı durakları ve akıllı durakları hizmete soktuk. Türkiye’de ilkler arasında yer alan bu iki uygulamamızla toplu taşımanın cazibesini artırdık. Araç sayısına göre sinyalizasyon süresini ayarlayan akıllı kavşak uygulamamızı da ilk olarak Gazi Caddesi’nde aktif hale getirdik.” dedi.


Çorum’a yapmayı planladıkları 3 büyük otoparkın ikisinin Gazi Caddesi’nde, birisinin ise İnönü Caddesi’nde araç parklanma ihtiyacını sonlandırmayı amaçladığının altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İl Özel İdaresi binası arkasında yer alan yer altı otoparkı inşaatı başlamıştır. Kent Meydanı altında yer alacak olan bu alan Çorum’umuzun ilk yer altı otoparkı olacaktır. Gazi ve İnönü Caddelerimizde iki yıl devam eden ücretli otopark uygulaması, hemşehrilerimizin işletmeye ilişkin memnuniyetsizlikleri nedeniyle sonlandırılmış ve ücretsiz otopark uygulamasına geçilmiştir. Sözkonusu alanda yer yer çift sıraya dönüşen parklanma, özellikle trafiğin pik saatlerinde her iki caddemizde yaya ve araç hareketini olumsuz etkilediğinden yeni bir düzenleme kaçınılmaz olmuştur.” dedi

Halkımızın görüşünü aldık, park yasaklanacak


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, katılımcı belediyecilik anlayışı gereği, bu konuda Çorum halkının görüşlerini almak için cadde üzerine stand kurduklarını, cadde esnafıyla yüz yüze görüşerek ve belediyenin internet sitesinde ziyaretçilerin doğrudan katılımıyla bir anket gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “4537 hemşehrimizin katıldığı ankette Gazi ve İnönü Caddelerindeki park uygulamasıyla ilgili sunulan seçeneklerde şu sonuçlar alındı:


 Park tamamen yasaklansın :  % 59


 Park yasaklansın, acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulansın: % 20


 Tamamen serbest, ücretli park uygulansın: % 4
 

Serbest, ücretsiz park uygulansın (mevcut durum):%17


Gazi ve İnönü Caddesi esnafımıza yaptığımız anket sonucu:

 Park tamamen yasaklansın: % 29


 Park yasaklansın, acil ihtiyaçlar için kısa süreli park uygulansın: % 38


 Tamamen serbest, ücretli park uygulansın: % 5


 Tamamen serbest, ücretsiz park uygulansın (mevcut durum):% 28 sonucu çıktı” dedi. 


Bu sonuçlar doğrultusunda her iki caddeye park yasağı getirilerek acil durumlar için 10 dakika süreli parkın uygulanmasına ilişkin talep yazısını İl Trafik Komisyonuna ilettiklerini vurgulayan Başkan Külcü, “İl Trafik Komisyonunun yapacağı değerlendirme ile Gazi ve İnönü Caddelerimizde yeni bir otopark düzenlemesi yapılacaktır. Yapacağımız düzenlemenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 

Son Güncelleme: 16.11.2016 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
10 dakika 2016-11-16 18:05:13

kim tutacak bu süreyi, denetimi kim yapacak, park 10 dakika olunca trafik nasıl olupta rahatlayacak?

Avatar
10 dakika 100 dakika olur 2016-11-17 07:47:27

acil duruşlar için 10 dakika süresi çok fazla. biri durduğunda diğeri de duracak. "benimde acil işim var" diyenler sıralanıp gidecek...ve park olayı asla bitmeyecek. bitmeyen park trafiği çözmeyecek bu kadar basit...yine keşmekeş...