Gençlik Merkezlerinde yeni bir nefes

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Merkezlerinde yeniden yapılanmaya gitti. 81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmalar da yapılmaya başlandı.

13 Nisan 2017 Perşembe 15:15
 Gençlik Merkezlerinde yeni bir nefes


Gençlik  ve Spor Bakanlığı, Gençlik Merkezlerinde yeniden yapılanmaya gitti. 81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde  sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra  "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmalar da yapılmaya başlandı.

Atölye çalışmalarının yerelde Çorum
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından yürütüldüğünü belirten Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı;  akademik çalışmaların  müfredat  kapsamında yapıldığını belirterek, " Gençlerin daha aktif olduğu üniversite kulüpleri mantığıyla hareket ediyoruz.Gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi ve topluma faydalı nesiller olarak  yetiştirmeyi hedefliyoruz''dedi.

Gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezlerinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında başlatılan çalışmalarla  yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema  belirlendi. Bu temalar;Değerler Eğitimi, Dil Eğitimleri, Dini İlimler, İnovasyon, Sosyal Bilimler ve Kişisel Gelişim Atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler  belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Değerler atölyesi:

Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamafobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu’nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor.

Dil Eğitimleri Atölyesi:

Dil eğitimleri atölyesinde ise geleceğin Türkiye’sini inşa ederken  daha donanımlı bireyler olmaları için gençlere İngilizce, Arapça yanı sıra onların geçmişimizle bağlarını daha da kuvvetlendirmek için Osmanlıca kursları düzenliyor.

Dini İlimler Atölyesi:

Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden  öğreniyorlar. Atölyede, Kur'an-ı Kerim ve Meali, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Peygamberler Tarihi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

İnovasyon Atölyesi:

Girişimci, yeniliğe açık, bilimsel gelişmeleri takip eden bir neslin yetişmesi için kurulan  inovasyon atölyesinde gençlere yepyeni imkânlar sunuluyor; girişimcilik, inovasyon, sosyal medya, medya akademisi çalışmaları yapılıyor.

Sosyal Bilimler Atölyesi:

Sosyal bilimler atölyesinde farklı alanlarda ufuk açıcı eğitimler veriliyor. Yakın Tarih, Türk Edebiyatı, Dış Politika, Vatandaşlık Bilinci, Siyasal ve Sosyal Yapı, Gençlik ve Gençlik Katılımı, Şairler ve Yazarlar, Edebiyatımıza Yön Verenler, başlıklarında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Kişisel Gelişim Atölyesi:

Gençlik merkezlerine gelen gençler, kişisel gelişim atölyesinde kendilerini her alanda yetiştirerek bir adım öne geçiyorlar. Drama, İletişim, Diksiyon, Liderlik, Hitabet, Adab-ı Muaşeret eğitimleri alıyorlar.

Gençler salon programları ile sosyalleşiyor

Gençlik merkezlerinde atölyelerin dışında, salon programları da düzenleniyor. Bu kapsamda ‘’Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları’’ adı altındaki etkinlikte Yazıları ve kişilikleriyle gençlere örnek olan yazarlar ile gençlerin gençlik merkezlerinde bulunan “Has Odalar” da buluşturulması sağlanıyor.  Gençlerimizin milli ve manevi gelişimlerine katkıda bulunuluyor. ''Bekir Develi ile Ünlü Mamüller'', ''Başarı Hikayeleri'' ve yakın tarih konulu etkinlikler de yürütülen çalışmalardan bazıları.

"Gençlere rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz"

Gençlik merkezlerindeki yeni yapılanmayı anlatan GençlikMerkezi Müdürü Mehmet Tığlı, ’Gençlik merkezlerinde yeni döneme, ilişkin değerlendirme yaparken '’Gençlik merkezleri aracılığıyla gelecek nesilleri bugünden eğitmeyi, topluma faydalı nesilleri yetiştirmeyi hedefledik.’Gençlik merkezlerinde gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. Gençleri zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirmek amacıyla sanatsal, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, kamplar ve spor faaliyetleri düzenliyoruz. Aynı zamanda gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gençlere rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz’’ diye konuştu.


Son Güncelleme: 13.04.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.