'hain darbe girişimini lanetliyoruz'

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Temsilciliği, paralel yapı tarafından planlanan hukuka ve insan onuruna aykırı hain darbe girişimini lanetledi.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 11:38
'hain darbe girişimini lanetliyoruz'


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Temsilciliği, paralel yapı tarafından planlanan hukuka ve insan onuruna aykırı hain darbe girişimini lanetledi.

İl Temsilciliği Yönetim Kurulu adına İl Başkanı İbrahim Bıçak  tarafından yapılan yazılı açıklamada şu hususlara yer verildi.


“Ülkemizin kalbi ve beyni olan başkentimizde milli iradenin tecelli ettiği TBMM’ye, Ankara Emniyet Müdürlüğüne, Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Başkanlığına ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ayrıldığı otele baskın yaparak güvenlik güçleriyle çatışan, ülkemizin genelini etkilemeye çalışan şahıslar Türk Askeri olamaz, bunlar bir grup terörist zihniyettir. Terör nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü terör olayını şimdiye kadar olduğu gibi yine şiddetle kınıyoruz. Seçilmiş hükümete ve milli iradeye yapılan hiçbir girişim ve güç kullanımı asla kabul edilemez. Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza karşı yapılan bu hain menfur darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz. Milletimizin, devlet kurumlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış hainlik boyutundaki darbe girişimi çok şükür amacına ulaşamamış, aziz milletimizin feraset ve dirayetiyle bertaraf edilmiştir. Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip olup bu zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır. Millet iradesine dayanmayan, demokrasiye karşı yapılan kanun dışı eylemlerin dönemi artık kapanmıştır. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesine olan tam inancımızla; demokrasimize sahip çıkıyor, paralel yapıya karşı her zaman devletimizin ve seçilmiş hükümetin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Devletimize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz."  


Son Güncelleme: 18.07.2016 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.