İskilip’in Çehresi Değişiyor

Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir altı adet altyapı çalışmasının sürdüğü İskilip’te sıcak asfalt uygulamasına geçildi.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 17:10
 İskilip’in Çehresi Değişiyor


Yaklaşık 2 yılı aşkın süredir altı adet altyapı çalışmasının sürdüğü İskilip’te sıcak asfalt uygulamasına geçildi. Bu çerçevede İskilip’in en çok kullanılan Çorum Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi ve Hastane yolunda sıcak asfaltın hazırlık malzemesi atılarak sıkıştırma işlemine başlandı.


Sabah erken saatlerde başlayan çalışma çerçevesinde plantment adı verilen asfalt öncesi sonradan çökme ve bozulmaları önleyecek olan malzeme serilirken çalışma alanında Belediye Başkanı Recep Çatma ve Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.


Bilindiği gibi İskilip’te bu güne kadar Yağmur Suyu Altyapı şebekesi, İskilip’in tamamını kapsayan Kanalizasyon tamamlandı. Şehir İçi İçme suyu altyapı çalışmasının yüzde 90’lık kısmı bitirildi. Atık su Arıtma Tesisi, Elektrik ve fiberobtik kabloların yeraltına alınması işi tamamlandı. Doğalgaz altyapısı ve abone bağlantısında sona yaklaşıldı. Asfalta engel teşkil etmeyecek, sonradan yeniden kazılma gerektirmeyecek tedbirlerin titizlikle alınmasının ardından sıcak asfalt çalışması başlatıldı.  


Bu kapsamda mahalle aralarını da içine alan 15 bin metre karelik alan sıcak asfaltla kaplanacak. Bu denli geniş kapsamlı asfaltla İskilip ilk defa tanışmış oluyor. Asfalt kapsamı dışında kalan bölgelerde oluşturulan beş ekipte kilit parke döşeme işine devam ediyor.   


Belediye Başkanı Recep Çatma iki yıl gibi kısa zamanda altı altyapı çalışmasının tamamlanmasının çevrede örnek teşkil ettiğini belirtti. Başkan Çatma; “Bu süreçte tozdan, çamurdan ve günlük yaşamı zorlaştıran olumsuzluklardan hepimiz sıkıntı çektik. Hemşerilerimden daha çok ben üzüldüm. Tüm bu altyapıların bir arada tamamlanması, yollarımızın tekrar kazılmaması için kurumlar arası mekik dokuduk. Milletvekillerimizin de destekleri ile kentleşme yolunda tarihi adımlar attık. Kimseyi suçlamadık. Lafa bakmadık işimize baktık. Bundan sonraki Belediye Başkanları en az 70-80 yıl altyapı ile uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Seçimlerde verdiğimiz her sözümüzün arkasında olduğumuzu beyan ediyor, bu iki yıllık süreçte günlük yaşamdaki olumsuzluklara karşı sabır gösteren, çalışmalarımıza destek veren değerli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi. 



Son Güncelleme: 27.07.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma Yılmaz 2016-07-27 23:56:49

Alt yapı yatırımları çok önemlidir.Üstelik görünmediği için başkanlar için cazip olmayabilir.Fakat sonradan çok takdir toplar.Hayırlı olsun.

Avatar
iskilipliye yazık!!! 2016-07-28 11:59:33

çehre nedir? nasıl değişir? ve iskilip tarihinin belki de en berbat 6 yılını sizin sayenizde yaşıyor. siz milletle dalga geçiyorsunuz bay çatma!!! iskilipin çehresinin değişmesi için sizin değişmeniz şart...

Avatar
durmuş karadeniz 2016-07-28 16:21:20

Eleştiri elbette iyidir fakat daha iyisini biliyorsak neden katkıda bulunuyoruz.iskilip hepimizin olduğuna gore artı katkı gotevimiz olmali