'KATLEDİLEN SADECE HALEP DEĞİL, İNSANLIKTIR!'

Esed, Rusya ve İran’ın oluşturmuş olduğu şer ittifakına karşı direnen Halep’e destek olmak için Özgür-Der Çorum Şubesinin çağrısıyla toplanan grup, Hürriyet Meydanında bir basın açıklaması yaptı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 17:05
'KATLEDİLEN SADECE HALEP DEĞİL,  İNSANLIKTIR!'


Esed, Rusya ve İran’ın oluşturmuş olduğu şer ittifakına karşı direnen Halep’e destek olmak için Özgür-Der Çorum Şubesinin çağrısıyla toplanan grup, Hürriyet Meydanında bir basın açıklaması yaptı.

“Esed, İran, Rusya Şer İttifakına Karşı Halep’in Yanındayız”, “ Terörü Lanetliyoruz, Mazlumların Kanı Elbette Sizi Boğacak” pankartı açıldı.


Açılış ve sunumunu Murat İslam’ın yaptığı basın açıklamasında tüm imkansızlıklara rağmen gerçekleştirilen direnişe destek olmak ve selamlamak için bir araya geldiklerini söyledi. İran ve Rusya’nın Esed’e, ABD’ninde  YPG, PYD ve PKK’ya verdiği silah desteğini hatırlatan İslam, direnişçilere de silah desteğinin verilmesi gerektiğini hatırlattı.


İslam, Halep’de yıkılan binalar ve moloz yığınlarından çıkartılan çocukları, kadınlar ve masum halkları hatırlatarak, yaşananlar karşısında kimsenin masum olmadığına, sessiz kalan dünyanın aksine bizim sesimizi daha fazla yükseltmemiz gerektiğini söyledi.


15 Temmuz darbe girişimine de atıfda bulunan Murat İslam, darbenin Ak Parti üzerinden İslam coğrafyası ve mazlumların yanında duran politikalarına karşı yapıldığını belirterek, yaşananların birbirinden bağımsız olmadığını ve dolayısıyla Halep’in, Çorum’dan, Şam’ın İstanbul’dan ayrı olmadığını söyledi.

 

Daha sonra Ömer Kılıç söz alarak, Suriye’de yaşananlara ve katliamlara atıfda bulundu. İnsanlık tarihinde böyle bir dönemin az raslandığını, duyarsızlığın ve katliamların Bosna’da yaşananlardan daha kötü olduğunu söyledi. Dünyanın katliamlara karşı duyarsızlığına değinerek, ABD ve Batı basınının Suriye’de yaşananlara haber değeri bile vermediğini söyledi. Avrupa başta olmak Batı dünyasının mülteciler konusunda çok kötü bir sınav verdiklerini belirtti.

Türkiye hükümetinin Suriye halkına karşı önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatan Ömer Kılıç, MİT Tırları olayını hatırlatarak FETÖ’nün ihanetine dikkat çekti. NATO üyesi olan bir ülkenin daha sınırlı imkanları olduğunu ama bunu aşmak için daha fazla gayret etmesi gerektiğini ifade etti.


İmam Hatip Lise öğrencisi Rümeysa Bayram’ın Halep şiirini okumasıyla duygulu anların yaşandı.


B
ugün yananın sadece Halep olmadığını, yüreklerimizinin yandığını ve ölenlerin Suriyeli mazlumlar değil,  insanlık olduğunu vurguladığı basın açıklamasını, Özgür-Der adına Mustafa Kerim Üngör okudu.


Basın açıklamasında “Müslüman Zulme Sessiz Kalamaz”, “Katil İran, Suriye’den Defol”, “ İşgalci ABD, Suriye’den Defol” “Katil Esed, Hesap verecek”, “Zalimler Allah’a Hesap Verecek” gibi sloganları atıldı ve tekbirler getirildi. Basın açıklamasının ardından
Hacı Ömer Bayram’ın tüm direnişciler ve ümmet için yaptırdığı duanın ardından etkinlik sona erdi.

 

Son Güncelleme: 01.10.2016 22:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.