‘Kırkdilim’de risk büyük’

Heyelan tehdidi altındaki Kırkdilim Yolu’nda acilen önlem alınması istendi.

04 Kasım 2015 Çarşamba 10:38
‘Kırkdilim’de risk büyük’


Heyelan tehdidi altındaki Kırkdilim Yolu’nda acilen önlem alınması istendi.

www.corumhakimiyet.net’te
yer alan habere göre, AK Parti Oğuzlar İl Genel Meclisi Üyesi Arif Çamiçi, geçtiğimiz günlerde başlayan heyelan sonucunda yolun neredeyse ulaşıma kapanmak üzere olduğunu kaydetti.Yola düşen kayaların insanların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini anlatan Arif Çamiçi, “Kırkdilim’de acilen tedbir alınmalı” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

KAYA: ‘RİSK BÜYÜK’


Laçin, Oğuzlar, Dodurga, Osmancık ve Kargı ilçelerine ulaşımı sağlayan Kırkdilim Yolu’nda durumun ciddi olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da kimsenin canı yanmadan gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.


Konuyla ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü’yle görüştüğünü ve bilgi aldığını anlatan Halil İbrahim Kaya, yakında trafiğe kapatılması beklenen Kırkdilim’e alternatif olarak eski servis yolunun bakıma alındığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Çamlıca servis yolunun iyileştirilmesinin ardından Kırkdilim’in trafiğe kapatılacağını belirten Kaya, “Edindiğim bilgilere göre Kırkdilim’in yeniden güvenli hale getirilebilmesi için heyelan bölgesinin tamamen temizlenmesi gerekiyormuş. Bunun da yaklaşık 6 ay sürebileceği dile getiriliyor” diye konuştu.


Kırkdilim civarındaki yamaçlarda sürekli bir hareket olduğunu, bu nedenle kaya ve toprak kaymalarının yaşandığına dikkat çeken Meclis Başkanı Kaya, “Zemin kontrolden çıkmış durumda. Risk büyük, beklemeninse anlamı yok. İlgililer tedbir ve çözüm için bir an önce harekete geçmeli diye düşünüyorum” dedi.

    


Son Güncelleme: 04.11.2015 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.