MEB’e imzaları gönderdiler

KESK Çorum Şubeler Platformu üyeleri, eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü için topladıkları...

23 Nisan 2014 Çarşamba 09:52
 MEB’e imzaları gönderdiler


KESK Çorum Şubeler Platformu üyeleri, eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü için topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.

KESK Çorum Şubeler Platformu, eğitim angarya çalışma uygulamalarına son verilmesi ve çalışma koşulları düzeltilmesi için Merkez PTT binası önünde basın açıklaması yaptı. KESK üyeleri, açıklamadan sonra topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.

Platform adına açıklama yapan KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, AK Parti iktidarı, iktidara geldiği ilk günden bu yana attığı adımlarla, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerini özelleştirme ve ticarileştirme hamleleri ile tasfiyeye giriştiğini, eğitim sistemini ve bir bütün olarak toplumsal yaşamı, kendi siyasal-ideolojik çizgisine uygun bir şekilde biçimlendirmeye çalıştığını iddia etti.

1 Mayıs açıklaması

Öte yandan Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı ve KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Öztürk, emek ve meslek örgütlerinin Taksim’de yapmak istediği 1 Mayıs’a çağrı açıklamasına müdahalenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

KESK,  DİSK,  TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu İstanbul 1 Mayıs 2014 Komitesi ve 1 Mayıs çağrıcılarının 21 Nisan Pazartesi günü saat 12.00’de Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde 1 Mayıs 2014 kutlamalarına ilişkin yapacağı basın açıklamasının polis saldırısıyla engellendiğini belirten Öztürk, “Yıllardır halkın günlük yaşamına müdahale eden, toplumu ve bir bütün olarak toplumsal yaşamı kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirmek isteyen AKP iktidarı ve Başbakan, son olarak İstanbul`da 1 Mayıs`ın Taksim`de kutlanmasını fiilen yasaklayarak, 1 Mayıs`ı kutlamak isteyenleri açıkça tehdit etmiştir.” dedi. 

“KESK, DİSK, TMMOB ve TTB`nin oluşturduğu 1 Mayıs 2014 Komitesi ve 1 Mayıs çağrıcılarının, Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde yapmak istediği açıklama, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı polis ablukasına alınarak engellenmek istenmiş; ablukanın ardından yapılan polis müdahalesi sonrasında çok sayıda işçi ve sendikacı biber gazı ile müdahalenin ardından gözaltına alınmıştır.” diyen Öztürk, şöyle devam etti; “Başbakan`ın ve İstanbul Valisi’nin İstanbul`da 1 Mayıs`ı Taksim Meydanı`nda kutlamak isteyen emek ve meslek örgütlerine yönelik sarf ettiği tehdit dolu mesajlar, hükümetin şiddet, baskı ve gerilim politikalarını sürdürmekte ısrar edeceğinin kanıtı niteliğindedir.

İstanbul’da 1 Mayıs`ın nerede ve nasıl kutlanacağına karar verecek olan ne Başbakan ne de İstanbul Valisi’dir. İstanbul`un işçileri, emekçileridir. Bütün engelleme ve yasaklamalara rağmen, 1 Mayıs`ı Taksim`de kutlama kararlılığı her fırsatta gösterilecektir. Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs, İstanbul`da Taksim'de, ülkenin dört bir yanında işçi ve emekçilerin kitlesel katılımı ile kutlanacaktır.  

KESK olarak, İstanbul`da 1 Mayıs çağrısı yapan emek örgütlerine yönelik saldırıyı ve yaşanan polis şiddetini kınıyor, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Ferhat Bayramı kutlayamadı

Eğitim Sen Yürütme Kurulu, 9 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 12 yaşındaki Ferhat Demir’e Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Çorum'da oturduğu apartmanın çatı katında boynundan iple asılı bir halde yakınları tarafından bulunan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ferhat Demir’in ölümünden duydukları üzüntüyü dile getiren Eğitim Sen Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“Yarın 23 Nisan'dı. Ferhat kendi bayramını kutlayamadan aramızdan ayrıldı. Bu ülke topraklarında ölümün yaşı küçüldü. Sevgili öğrencimizi bu yaşta intihara sürükleyen nedenler ne ise bir an önce açıklığa kavuşturulmalıdır. Sevgili öğrencimiz, sana bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı daha veremediğimiz için çok üzgünüz. Sevgili öğrencimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”







Son Güncelleme: 23.04.2014 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.