‘MEB’i harekete geçirdik’

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı İbrahim Bıçak, ‘Okullar Hayat Olmuyor, Asfalt Oluyor!’ başlığıyla yaptığı açıklama ile Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdiklerini söyledi.

02 Aralık 2015 Çarşamba 10:13
‘MEB’i harekete geçirdik’


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı İbrahim Bıçak, ‘Okullar Hayat Olmuyor, Asfalt Oluyor!’ başlığıyla yaptığı açıklama ile Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdiklerini söyledi.


Bıçak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği yazı ile okul bahçelerinin öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimine uygun şekilde düzenlenmesini istediğini açıkladı.


Sendikadan yapılan açıklamaya göre, çocukların ihtiyaç ve isteklerinin dikkate alınmadan okul bahçesi tasarımlarının gerçekleştirildiği belirtilen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı okul bahçelerinin tasarımı konusunda acilen politika üretmeye ve asfalt okul bahçeleri için tedbir almaya davet eden açıklamaya yönelik Bakanlık da okul bahçelerinin öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimine uygun şekilde düzenlenmesi yönünde harekete geçti. Valiliklere gönderilen yazıyla, söz konusu standartlara göre okul bahçelerinde, alanlarının elverdiği ölçüde voleybol, basketbol ve mini futbol sahası, tenis kortu vb. spor alanlarının oluşturulması istedi. Ayrıca bunlar yapılırken özel idareler, belediyeler, STK'lar, hayırsever katkıları gibi çevre imkanlarının da kullanılarak düzenlenmesi önerildi.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Bıçak, “Öğrenciler okulda bulundukları tüm sürenin yaklaşık üçte birini ders dışı zaman olarak kullanmaktadırlar ve bu süreyi okul bahçesinde geçirmektedirler. Okul bahçeleri dinlenme, hareket, öğrenme ve yaşama mekanları olup çevreye duyarlı, aktif ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için büyük bir öneme sahiptir. Bakanlığın okul bahçelerinin tasarımında öğrencilerin fiziki ve sosyal gelişimlerini göz önünde bulunduracak yönde bir adım atması desteklediğimiz güzel bir gelişmedir. Yetkililere teşekkür ediyor, sendikal muhalefetle siyasi muhalefeti birbirine karıştırmadan eğitim sistemimize katkıda bulunmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz." dedi.


Son Güncelleme: 02.12.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aylin karadeniz 2015-12-02 19:52:30

Okul bahçelerinden çok okullara spor salonları yapılmasını desteklemeniz okul çocukları için daha sağlıklı olacaktır

Avatar
mustafa yamaner 2015-12-13 08:32:31

maalesef saha bile olmayan okullar var. keşke hepsine spor salonu yapılsa. ama sırayla tbi bu işler :)