Mecitözü’nün kararı 'evet'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mecitözü’nde referandum çalışması yaptı. MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve partililer Mecitözü’ndeki vatandaşlarla buluşarak 10 gün sonraki demokrasi şöleni için partilerinin görüşünü aktardıklarını bildirdiler.

06 Nisan 2017 Perşembe 23:13
Mecitözü’nün kararı 'evet'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mecitözü’nde referandum çalışması yaptı. MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ve partililer Mecitözü’ndeki vatandaşlarla buluşarak 10 gün sonraki demokrasi şöleni için partilerinin görüşünü aktardıklarını bildirdiler. 

MHP İl Başkanı Aras, “35 yılda 1982 Anayasası’nda şimdiye kadar 18 değişiklik yapılmıştır. 19’ncusunu da 16 Nisan’da yapılacaktır. Sayın Genel Başkanımız Türkiye’nin bu Anayasa ve fiili açmazla daha fazla mesafe alamayacağını söylemiştir. Bu çerçevede bir çağrıda bulunmuş ve demiştir ki, Türkiye’de filli bir durum vardır ve bu çözülmelidir” dedi. Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü, siyasetin diyaloğa geçmesini mecburi kılmıştır. Çünkü vatan, millet ve devlet dehşet bir suikasta maruz kalmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi devletimizin beka meselesinin ağırlaştığını görmüştür. Bu konuda milli ve tarihi sorumluluğunun gereğini yapmıştır.

Türkiye’nin güvenliği günden güne aşınmaktadır. Biliyoruz ki, biz güçlü olmazsak istiklalimizle oynayacaklar. Biz diri kalamazsak istikbalimizi elimizden alacaklar. Bu kadar yoğun ve karmaşık tehlikeler karşımızda duruyorken, düşünmemiz gereken bir devletimiz vardır. Savunmamız gereken bir vatanımız vardır. Varlığını korumamız gereken bir milletimiz vardır. Dalgalandırmamız gereken bir bayrağımız vardır.

 Avrupa ülkeleri terör örgütleriyle ve hayır cephesiyle aynı karededir. 16 Nisan Referandumuna Almanya, Hollanda, Norveç, İsviçre ve diğerleri müdahil olmak için her fırsattan istifadenin peşindedir. Avrupa adeta deliye dönmektedir. Avrupa ne kadar zıplasa da, Anayasa Değişikliği Referandumu Türkiye’de yapılacaktır ve kararı Türk Milleti verecektir. Bizim bu ülke için yeminimiz vardır; vazgeçilmeyecektir. Yemin yurttur, yuvadır. Yemin ecdada sadakat borcu, gelecek nesillere verilmiş sözdür. CHP hayır diyor. HDP hayır diye yeri göğü yıkıyor. FETÖ’nün yeni bedeni, yeni sığınağı eli kanlı aydınlıkçılar hayır diye yırtınıyor. PKK, FETÖ, PYD-YPG, IŞİD hayır diyerek kıyameti koparıyorlar. Pensilvanyalı hain hayır seansları veriyor. İmralı canisi hayır çığırtkanlığı yapıyor. Avrupa, ABD arka arkaya hayırı seslendiriyor.


16 Nisan Anayasa Referandumunda Türk milleti kendi geleceğini kendi iradesiyle belirleyecek. Hangi hükümet sistemiyle yönetileceğimize Mecitözü karar verecek, Çorum karar verecek, Türkiye karar verecek. 
Biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için evet diyoruz. Biz başkanlığa değil, Cumhurbaşkanı hükümet sistemine evet diyoruz. Mecitözü, 16 Nisan geldiğinde, Türkiye’nin hak ve hukukunu savunacaktır.

Devlet için evet, Millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyecektir. Ve elbette Türkiye için evet diyecektir. 
Biz Türkiye’ye evet diyoruz. Biz istiklale evet diyoruz. Biz parlak bir istikbale evet diyoruz. Türkiye güvende değilse, dünyanın geri kalanı güvende olamaz. Türkiye istikrarından saptırılmaya çalışılırsa, dünyanın hiçbir yerinde istikrardan söz edilemez. Ve elbette Türk milletinin razı gelmediği hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır.”

Son Güncelleme: 06.04.2017 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.