'O gün küllerimizden yeniden doğduk'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim 2016 Cumartesi 13:40
'O gün küllerimizden yeniden doğduk'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.


Önceki gün gerçekleşen kutlama törenine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajının okunmasının ardından kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü vatan hainlerine karşı verilen mücadeleyi İstiklal harbine benzeten Vali Kılıç, ‘İstiklal harbi şehitlerimiz bizle övündüler’ dedi.

Kılıç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:


“İnsanlar mandayı konuşurken, İngiliz veya Fransız himayesini konuşurken bir vatan evladı tam bağımsızlık, milli egemenlik dedi. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 1. Dünya harbinden savaşarak çıkan bir avuç insan ayağa kalktı. Küllerimizden yeniden doğduk. Dünyaya 29 Ekim’de ‘İşte biz albayrağımızı tekrar göklerin üzerine çıkarıyoruz. İlelebet payidar olacak, devletimizi size ilan ediyoruz’ dedik.


Avrupa’nın yarısı meşrutiyetle yönetilirken, bilimin insanlığa en yüksek hediyesi cumhuriyeti ilan ettik. Gazi Mustafa Kemal bize ve cumhuriyeti kuran irademize muasır medeniyete erişme gibi bir görev verdi. Bugün muasır medeniyeti elimize uzatsak yakalayacağımız kadar yaklaştık."

Daha sonra Bekir Sami Atik ve Ahmet Bozok isimli öğrenciler şiir okudu. Okunulan şiirlerin ardından Çorum Belediyesi mehter takımı ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Halkoyunları Topluluğu ’da gösteri yaptı.

Tören Belediye Bando Takımı eşliğinde, askerlerin, öğrencilerin ve Muharip Gaziler'in geçitleri tamamlanarak, sona erdi.

TEBRİKLERİ VALİ VE BAŞKAN KABUL ETTİ

Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile tebrikleri kabul etti. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Valilik makamında gerçekleşen tebrik kabulüne, Garnizon Komutanı Albay Fatih Üstündağ, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve daire amirleri katıldı.











Son Güncelleme: 29.10.2016 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.