Özel halk otobüsçüleri dertli

Ulaş A.Ş. Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, toplu taşıma alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

14 Ağustos 2014 Perşembe 18:44
 Özel halk otobüsçüleri dertli


Ulaş A.Ş. Özel Halk Otobüsleri  Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, toplu taşıma alanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.


65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz şehir içi ulaşım hakkı tanıyan uygulamadan bahseden İsmail Hakkı Melendiz, altyapısı hazırlanmadan hayata geçen yasal düzenlemenin hizmet verenler açısından bir takım mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.


‘ÇÖZÜM BEKLİYORUZ’


Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Melendiz, düzenlemenin toplu taşıma sektörü temsilcileri üzerinde ağır bir mali yük oluşturduğunu kaydetti.


Yaşlı ve engellilere sunulan toplu taşıma hizmeti bedelinin yerel yönetimler tarafından karşılandığı yönünde toplumda yanlış bir kaanatin hakim olduğuna işaret eden Melendiz, bu konuda devletten hiç bir maddi destek almadıklarının altını çizdi.


Büyük fedakarlıkla yürüttükleri toplu taşıma hizmetleri nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Melendiz, sektör temsilcilerinin zararının karşılanması noktasında çözüm beklediklerini vurguladı.


HASSASİYET VURGUSU


Dezavantajlı grupların yanı sıra toplamda 11 ayrı kalemdeki meslek mensuplarını da yasa gereği ücretsiz taşıdıklarını hatırlatan Ulaş A.Ş. Başkanı Hakkı Melendiz, “Bir günde taşıdığımız yolcuların ortalama yüzde 30’u ücretsiz biniş yapıyor” dedi.


Yakıt, personel ve servis giderleri başta olmak üzere büyük maliyetlere rağmen en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerini anlatan Melendiz, “Böylesine ağır koşullar altında bir de ücretsiz yolcu taşımamız gerçekten de mağduriyetimizi artırıyor” diye konuştu.


Ücretsiz toplu taşıma uygulamasının bazıları tarafından suistimal edildiğini de vurgulayan Melendiz, uygulamadan yararlananlara seslenerek, “65 yaş üstü hemşehrilerimiz, şehit ve gazi yakınları ile engellilere saygı duyuyoruz. Devletin onlara vermiş olduğu hakkın kullanımına ilişkin hassasiyet bekliyoruz. Lüzumsuz kullanımlardan kaynaklanan ekonomik kayıplarımızı bu vesile ile halkımızın dikkatine sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Gerek sağlık gerekse maddi açıdan imkanı bulunmasına rağmen ücretsiz kart alanlardan anlayış beklediklerini dile getiren Melendiz, sunulan imkandan daha düşkün durumdaki kimselerin istifade etmelerinin daha etik olacağını kaydetti.





Son Güncelleme: 14.08.2014 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayrettin Almacı 2014-08-15 08:18:46

Allah yardimciniz olsun.yaptiginiz iş hem çok zor, hemde ucretsiz kanun yapicilar insaalah hatayi gorur.

Avatar
yakup sayat 2014-08-16 12:16:42

ezdiğiniz sakat bıraktığınız yaşlıların cezası bu ücretsiz ne sızlanıyorsunuz,babamın ayağını ezdiniz bir kere baştan savma ziyaret edip gittiniz.biçerciyi,kamyoncuyu otobüscü yaparsan kütük taşır gibi adam taşır kendinize çekidüzen verin beğenmiyorsanız bırakıp başka iş yapın,bırakan varmı yok