Ramazan etkinliklerine yoğun katılım

Osmancık Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Kızılırmak Sahil Parkta düzenlendi.

28 Haziran 2015 Pazar 17:07
 Ramazan etkinliklerine yoğun katılım


Osmancık Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri Kızılırmak Sahil Parkta düzenlendi. Meddah, Karagöz- Hacivat Oyunu,  Kafkas Dansları gibi gösterilerin yer aldığı programda Tasavvuf Sanatçısı Ebubekir Atalay sahne aldı.


Semazenler eşliğinde Tasavvuf Musikisinin seçkin eserlerini seslendiren Ebubekir Atalay'a zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. Çocuklara özel etkinliklerin de yer aldığı gecede vatandaşlara Osmanlı şerbeti, çocuklara da pamuk şeker ikram edildi.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, unutulmaz eski Ramazan eğlencelerini hatırlatan bir program gerçekleştirildiğini söyledi.


Etkinliklerin Ramazan boyunca her hafta farklı programlarla devam edeceğini kaydeden Karataş "Hem Ramazanın maneviyatını hissettiren hem de öz kültürümüzde önemli yer tutan eski Ramazan eğlencelerini anımsatan güzel bir program oldu. Vatandaşlarımızın teveccühü programın güzelliğini daha da taçlandırdı. Maneviyatımızın güçlenmesine büyük katkı sağlayan Mübarek Ramazan ayı, aynı zamanda birlik beraberliğimizin pekişmesine, insanlarımızın kaynaşmasına, yardımlaşma ve paylaşma duygularının artmasına vesile olan çok özel bir ay. Biz de hem vatandaşlarımızın bir araya gelmesini sağlamak hem de kültürümüzde önemli yer tutan Ramazan geleneklerini yaşatmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Ramazan boyunca önümüzdeki haftalarda da etkinliklerimiz farklı programlarla devam edecek." dedi. 




Son Güncelleme: 28.06.2015 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lütfen! 2015-06-28 21:42:46

ramazan ayını yanlış anlamayalım lütfen mü'minler! ramazan ayı ve eğlence nasıl bir arada kullanılıyor? ramazan ayı kur'an ve kur'anı anlama, yaşama ayıdır. ibadet,tefekkür,tedebbür en önemlisi mağfiret ayıdır kendine çeki düzen verme, müslümalığını sorgulama yenilenme ayıdır. lütfen dinde yeri olmayan rasulüllah aleyhisselam ve onun pak ashabı gibi ramazan yaşayalım, tam anlamıyla beceremesekte o yolda ilerleyelim niyetlerimizle haşr olunacağız...