TSO'dan mesleki eğitim ve istihdam seferberliği

İŞKUR ile TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) arasında etkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis edilerek, işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulması, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık...

20 Ekim 2016 Perşembe 16:10
TSO'dan mesleki eğitim ve istihdam seferberliği

İŞKUR ile TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) arasında 'Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği protokolü' imzalandı.

Etkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis edilerek, işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulması, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmeti sunulması, işverenlerin stajyer (iş başı eğitim) ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlara yönelik kurs düzenlenmesi ile mesleki eğitim ve tecrübe kazandırma bu sayede çalışanları girecekleri yeterlilik sınavlarına hazırlama çalışmaları yapılması ve nihayetinde iş arayanların istihdam edilmelerinin ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temi edilmesinin sağlanması amacıyla;
18 Ağustos 2016 tarihinde “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü” imzaladı.

TSO'dan yapılan açıklamaya göre, ilde de bu  doğrultuda çalışmalar yapmak üzere Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (Zafer EYVAZ Danışman-Çalışma Grubu Başkanı 2240531-131), Çorum Ticaret Borsası (Funda ERTEKİN 2240950-122) ve İŞKUR (Tuncay ÜSTÜN 2138356-131) temsilcilerinden bir çalışma grubu oluşturulduğu belirtildi.

Çalışma Grubu 19 Ekim 2016 tarihinde ilk toplantısını Ticaret ve Sanayi Odasında yaparak ilk olarak, İlimiz hizmet alanı içerisinde yer alan işverenlere ve iş arayanlara ulaşarak tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yapma çalışmalarına başlattıklarını belirtildi.

Bundan sonra TSO ve Ticaret Borsası olarak üyelerin, ihtiyaç duyduğu alanlardaki nitelikli işgücü taleplerinin karşılanması için talep toplamak, toplanan talepleri değerlendirilmek üzere İŞKUR’ a iletmek, üyelerin ihtiyaç duyduğu stajyerlerin karşılanması için yerel düzeyde liseler, yüksek okullar ve fakültelerle işbirliği yapmak çalışmaları sürdürülecek.

Üyelerin nitelikli işgücü ihtiyaçlarının karşılanması için İŞKUR’ un yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisine (Zafer EYVAZ Danışman 2240531-131), Ticaret Borsası Temsilcisine (Funda ERTEKİN 2240950-122) bildirmeleri halinde gerekli çalışmalar ve takip yapılacağı belirtildi.

 

Son Güncelleme: 20.10.2016 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.