Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları istişare edildi

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün Valilik binasında toplandı.

30 Nisan 2016 Cumartesi 10:10
Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları istişare edildi

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu dün Valilik binasında toplandı.

Yapılan açıklamaya göre, Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen başkanlığında düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumun açış konuşmasını yapan Ali Deniz Sürmen, madde bağımlılarının ailelerinin yaşadığı ıstıraba dikkat çekti.

“Anne-babalar, çocuklarını uyuşturucu bataklığından korumanın ve kurtarmanın çarelerini arıyor” diyen Sürmen, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla dertlere derman olmaya çalışıyoruz” dedi.

Uyuşturucu madde bağımlılığının toplum açısından kanayan bir yara olduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Sürmen, bu konuda alınması gereken tedbirler ve yürütülmesi gereken çalışmalarda işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Toplantıda söz alan Çorum Rehberlik Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Psikolojik Danışman Yaser Mert, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını anlattı.

Ruh Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. M. Emrah Karadere ise Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM)’ni tanıttı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Halk Sağlığı Şube Müdürü Mustafa Çeşmeci de ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ konulu bir sunum yaptı.

Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan sunumların ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 30.04.2016 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.