Vali Başköy’e Mezuniyet Cübbesi

Kamuoyunda kısa adı HÜMÖD olarak bilinen Hitit Üniversitesi Mezunları ve...

24 Ağustos 2014 Pazar 16:00
 Vali Başköy’e Mezuniyet Cübbesi


Kamuoyunda kısa adı HÜMÖD olarak bilinen Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği, İstişare Meclisi oluşturarak Mangal Evi’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Bir buçuk yıldır faaliyet gösteren HÜMÖD, geçtiğimiz günlerde yönetim değişikliğine gitti. Bu değişiklikle birlikte dinamik bir yapıya kavuşan HÜMÖD, oluşturduğu istişare meclisi ile yapısını daha da güçlendirdi. Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ahmet Ölçer, Doç. Dr. Muammer Cengil, Ali Bektaş, Ahmet Ahlatcı, Erdem Çenesiz, Uğur Barlık, Mustafa Tuzcu, İbrahim Ethem Demirci, Muhlis Doğan, Mehmet Bölükbaş, Seydi Demiray, Adil Nezih Kayışoğlu, Ahmet Köklükaya, Dr. Mustafa Azak ve Yunus Çelebioğlu gibi isimlerin yer aldığı HÜMÖD İstişare Meclisi,  Mangal Evi'nde verilen yemek ile ilk kez toplandı.


Toplantıya Vali Sabri Başköy, Vali Yardımcısı Osman Ebiloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, SMMMO Başkanı Muzaffer Yıldırım ve Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan'ın yanı sıra Hitit Üniversitesinin farklı akademik birimlerinden akademisyenler, mezunlar ve öğrencilerle birlikte çok sayıda seçkin konuk da katıldı.


HÜMÖD Başkanı Ahmet Ölçer; "Uzun yıllar üniversite hasretiyle yanıp tutuşan bir Çorum vardı. Hitit Üniversitesi 2006'dan sonra kurulan ilk üniversitelerden bir tanesi. Ancak bir gerçek var ki, Hitit Üniversitesi Kurucu bir önceki döneminde dört yılını kaybetti. Bu anlamda kaybedilmiş bir dört yıl var. O zamanlar Üniversitenin kapıları Çorum'a ve Çorumluya kapalıydı. Fakat Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte Hitit Üniversitesi büyük değişim yaşamaya başladı. Belki kaybedilen dört yıl geri gelmeyecek ancak Sayın Hocamızın gece gündüz demeden yapmış olduğu çalışmalarla üniversitemiz geleceğe hazırlanıyor. Artık Kampüs diye bir sorun yok. Hocamız her geçen gün yeni bir projenin maketini bizlere gösteriyor. Açıkçası Çorumlular olarak hayli heyecanlıyız. İnanıyoruz ki Hitit Üniversitesi ile Çorum da çok şey değişecek. Bu noktada bir hususu daha belirtmek isterim; HÜMÖD bir grup gönüllü öğrencinin çalışmalarıyla hareket etmeye başladı. Bizlerin derneği kurmadaki amaçlarından bir tanesi de Üniversite ile Şehir arasında köprü olabilmekti. Bugün burada bir mozaik var. Çorum'un,  her renginden insan bu çatı altında toplanmış durumda. Bu Deneğimizin amaçları doğrultusunda hareket ettiğinin somut göstergelerinden bir tanesidir. Bizler faaliyetlerimizi her geçen gün daha da arttırarak devam etmek istiyoruz. Bize destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. Deneğe katkı sağlayan tüm HÜMÖD gönüllülerine teşekkür ederiz. Bugüne kadar Üniversitemize elimizden geldiği ölçüde destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Reha Metin Alkan ise; "Bu organizasyon ile bizleri burada buluşturan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği’ni tebrik ederim. Güzel işler yapıyorlar. Çorum'un üniversiteden ne beklediğinin farkındayız. Göreve başladığımız günden bu yana Hitit Üniversitesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan asla gocunmadık. Hitit Üniversitesi her geçen gün daha iyi noktalara doğru gidiyor. Artık Kampüs  meselesini konuşmuyoruz. Kuzey ve Güney olmak üzere iki kampüsümüz var. Kuzey Kampüsü’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Nasip Olursa önümüzdeki günlerde modern mimarisiyle binalarımız yükselmeye başlayacak. Bu memleket en iyiyi en güzeli hak ediyor" dedi.


Çorum Vali'si Sabri Başköy de, geçmişte yaşadığı bir takım deneyim ve tecrübelerden örnekler vererek devlete ve millete hizmet etmenin güzelliklerine değindi. Hitit Üniversitesi için yapılan hummalı çalışmaları ve gösterilen fedakarlıkları anlatan Başköy, dernek yönetimini de çalışmalarından dolayı kutladı. Dernek faaliyetlerinin artarak devam etmesi ve faaliyetlerin amaca yönelik olması gerektiğini vurgulayan Başköy, amaca yönelik faaliyetlerde her türlü desteği vereceklerinikaydetti.


Program sonunda Dernek Yönetimi tarafından aynı zamanda Hitit Üniversitesi doktora öğrencisi olan Vali Sabri Başköy'e, Çorum'a ve üniversiteye olan katkılarından ötürü ‘Mezuniyet Cübbesi’ giydirildi.

 


Son Güncelleme: 24.08.2014 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.