Vali Kılıç’tan afetzedelere ziyaret

Vali Necmeddin Kılıç, Alioğlu köyüne giderek, Kargı Kaymakam V. Muhammed Çetin, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca ve Alioğlu Köyü Muhtarı Ömer Savaş ile birlikte olay yerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 09:58
Vali Kılıç’tan afetzedelere ziyaret

Vali Necmeddin Kılıç, Alioğlu köyüne giderek, Kargı Kaymakam V. Muhammed Çetin, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca ve Alioğlu Köyü Muhtarı Ömer Savaş ile birlikte olay yerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.


Afetzede vatandaşlarla görüşerek onları dinleyen Vali Necmeddin Kılıç, ihtiyaçlarının karşılanacağını yaralarının en kısa zamanda sarılacağını belirterek, beraberinde giden İl İdare Şube Başkanlarını yapılması gerekenler ile ilgili talimatlandırdı.



Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:


“Çorum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne 28.04.2017 tarihinde saat 23.50’de Kargı İlçesi Alioğlu Köyü yerleşim yerinde yangın olduğu ihbarı yapılması üzerine; İlçe Kaymakamı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürünün saat 00.04’de yapmış olduğu görüşme neticesinde olayın hızla büyüdüğü anlaşılmıştır. Bunun üzerine Kastamonu ve Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürleri aranarak yangın söndürme araçları için yardım istenilmiştir.



Kargı İlçesi Alioğlu Köyünde tahminen ev, samanlık, ahır ile birlikte 70 yapının yanmaya devam etmekte olduğu, geriye kalan 8 hanenin etkilenmediği bilgisi olay yerinde bulunan Kargı Kaymakamından alınmıştır. Köyde 16 hanenin fiilen oturduğu, diğerlerinin yazları gelip kaldığı konutlar olduğu bilgisi alınmıştır. Bu yangın olayında can kaybı, yaralanma ve hayvan telefi meydana gelmemiştir, çevre il ve ilçelerden 18 adet yangın söndürme, 1 adet arama kurtarma, 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet paletli kepçe personeli ile birlikte olay yerine sevk edilmiştir.




Alioğlu Köyündeki yangın olayı 29.04.2017 tarihinde saat 08.00 itibariyle kontrol altına alınmıştır. Köyde fiilen oturan 16 hanede 22 vatandaşın yangından etkilendiği, birkaçı metruk olan yaklaşık 50 hanenin yandığı, köyün toplam 60 hane olduğu tespit edilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce köy muhtarı ve kaymakam ile yapılan görüşme neticesinde ihtiyaç olan 20 adet çadır sahaya sevk edilmiş ve kurularak köy muhtarlığına teslim edilmiştir. Sabah erken saatlerde Türk Kızılay’ı tarafından sıcak çorba ve çay ikramı, öğleden sonra ise kıymalı pide ve ayran ikramı yapılmıştır. Kargı Kaymakamlığı tarafından 10 gün boyunca sabah çorba ve 2 öğün sıcak yemek çalışması yapılmış olup 30.04.2017 tarihinden itibaren sıcak yemekte dağıtılmaya başlanmıştır.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı ve 9 kişilik teknik ekip tarafından ön hasar tespit çalışması yapılmış, Özel İdare Genel Sekreteriyle birlikte Yol Su Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü teknik ekibi sahada gerekli inceleme ve çalışmaları yapmışlardır. Kaymakamlıkça İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kurulan 20 adet çadırın içine 20 yatak, 20 yastık ve 40 battaniye dağıtılmıştır. STK’lar olayla ilgili bilgilendirilmiş, acil yardımlar 29 Nisan akşamından itibaren afetzedelerimize ulaştırılmaya başlanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 3 kişilik uzman Psikososyal Destek Ekibi olay yerinde çalışma yapmıştır. Acil ihtiyaçların giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir.



Valiliğimizce afetzedeler için istenen konteynerlerden 01.05.2017 tarihinde duş ve WC konteynerleri saat 19:30 itibarı ile köye ulaşmıştır. İstenen 10 adet yaşam konteyneri Afyonkarahisar’dan 01.05.2017 tarihinde akşam saatlerinde yola çıkmış, bugün saat 10:30 itibariyle sahaya ulaşmıştır. Bugün sabah 09:00 itibarı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü mühendis personeli konteynerleri kurmak için sahaya gönderilmiş olup çalışmalar için gerekli olan 100 adet bordür tedarik edilerek vinç kiralanmıştır. Çadırların bir kısmı kaldırılarak yerlerine konteynerlerin montesi ve alt yapı çalışmalarına (su, kanalizasyon, elektrik) bu sabah itibarı ile başlanmıştır.”


Son Güncelleme: 03.05.2017 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.