'Yaban hayvanlarını korumalıyız'

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile beslenmek için yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

02 Şubat 2016 Salı 13:25
'Yaban hayvanlarını korumalıyız'

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile beslenmek için yiyecek bulmakta sıkıntı çeken hayvanlar için doğaya yem bırakıldı.

Karaveli Mevkii alanına bırakılan yem bırakma programına Vali Ahmet Kara, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ahmet Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Milli Parklar Şefi Yüksel Şimşir katıldı.


‘BÜTÜN CANLILARA KARŞI VAZİFEMİZ VAR’


Programda konuşma yapan Vali Ahmet Kara, hayvanları korumanın devletin görevlerinden olduğunu belirterek, “Hayvanların belirli hakları vardır, insanlarda bu haklara riayet etmek zorundadırlar.” dedi.


Kara konuşmasına şöyle devam etti:


“Hayvanlara yem atmak devletin görevlerindendir. Yemleme faaliyetini sembolik olarak başlatmış bulunuyoruz. Yabani Hayvanları Koruma diye bir kanunumuz var.  Bu kanunlar hayvanlara gerek ehil hayvanların kullanımına, gerek kötü muamele edilmemesine, eziyet çektirilmemesine hem de güçten düşmüş hayvanların bakılmasına, yabani hayvanların strese sokulmadan doğada özgür bir şekilde barınmalarına imkân tanıyan kanunlar. Yaban hayvanlarını korumamız bizim görevlerimiz arasındadır. Av hayvanları ile ilgilide önemli görevler var. Son günlerde yaban tavşanı ve kınalı keklik avı yasak olduğu halde avcılarımızın kar yağışından dolayı fırsattan istifade ederek çokça keklik ve yaban tavşanı avlamışlardır. Yaban hayatını korumazsak ilerde şehir hayatımızda tehlikeye girer. Şehirdeki sahipsiz hayvanlara da iyi muamele edilmelidir. Hayvanların belirli hakları vardır, insanlarda bu haklara riayet etmek zorundadırlar. Bizim sadece insanlara karşı vazifemiz değil bütün canlılara karşı vazifemiz var.”


‘SON 4 YILDA DOĞAYA 149 BİN KG YEM BIRAKILDI’


Milli Parklar Şefi Yüksel Şimşir ise, son 4 yılda doğaya 149 bin kilogram yem bırakıldığını ifade ederek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.


“Doğadaki bulunan memelilere yönelik 170 adet kuru balya stoğumuz var. Zaman zaman ihtiyaç olduğunda doğaya bırakıyoruz. Kurt, tilki gibi yırtıcı ve etle beslenen hayvanlarla ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Kasaplar Odası ile görüşüyoruz. Et, kemik ve sakat at sağlandığı takdirde doğaya bırakılacak. Son 4 yılda doğaya 149 bin kilogram yem bırakıldı. Bugün ise 5 bin 500 kg yem bırakacağız.”


Konuşmaların ardından heyet  yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Son Güncelleme: 02.02.2016 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.