Yatay geçiş başvuruları başladı

Yükseköğretim Kurumları arasında Yatay Geçiş başvuruları, Genel Not Ortalaması ve Merkezi Yerleştirme Puanına göre olmak üzere 2 şekilde yapılacak.

01 Ağustos 2017 Salı 13:07
Yatay geçiş başvuruları başladı

Yükseköğretim Kurumları arasında Yatay Geçiş başvuruları, Genel Not Ortalaması ve Merkezi Yerleştirme Puanına göre olmak üzere 2 şekilde yapılacak.


Hitit Üniversitesi tarafından konuya ilişkin yapılan duyuru şöyle:


1)  Genel Not Ortalamasına Göre Yatay Geçiş Başvuruları


2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında genel not ortalaması esas alınmak suretiyle yapılacak başvurular, 01-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında online olarak www.kayit.hitit.edu.tr adresinden yapılacaktır. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi’ne başvuru yapacak adayların, Arapça Hazırlık Sınıflı Lisans Programı uygulayan İlahiyat fakültelerinden gelmiş olması ve hazırlık sınıfını başarı ile geçmiş olması gerekir.

2) Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvuruları

Merkezi Yerleştirme Puanı esas alınmak suretiyle yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin ÖSYS yerleştirme puanının, geçiş yapmak istediği programın yerleştirildiği yıldaki puan türünden olması ve puanının ilgili programın puanına eşit ya da ondan yüksek olması gerekir. Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvurularını 01-15 Ağustos 2017 tarihleri arasında online olarak www.kayit.hitit.edu.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

Gerekli Belgeler

1-         Nüfus Cüzdan fotokopisi,


2-         ÖSYS Sonuç Belgesi,


3-         Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan Öğrenci Belgesi,


4-         Onaylı transkript,


5-         Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,


6-         Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının onaylı ders içeriği örneği (kesin kayıt esnasında teslim edilecektir),


7-         Not Dönüşüm Tablosu (kesin kayıt esnasında teslim edilecektir), 


8-         Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,  Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğinin Ek Madde-1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığına ilişkin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan alınacak belge.



Son Güncelleme: 01.08.2017 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165