YENİ DÖNEMİN ÇORUM’A ETKİSİ

Recep Tayip Erdoğan’ın yeniden genel başkan olduğu AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Genel Kongresi’nde partinin üst yönetiminde Çorumlu iki isim yedek, bir isim de asil listede yer buldu.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 11:46
 YENİ DÖNEMİN ÇORUM’A ETKİSİ


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM


Recep Tayip Erdoğan’ın yeniden genel başkan olduğu AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Genel Kongresi’nde partinin üst yönetiminde Çorumlu iki isim yedek, bir isim de asil listede yer buldu.


Listede AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Genel Merkez Disiplin Kurulu Asil Üyesi olarak yer alırken, Teşkilat Başkan Yardımcısı Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Yedek Üyesi, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da Merkez Disiplin Kurulu Yedek Üyesi seçildi.


Bu arada hatırlatmakta fayda var, AK Parti iktidarları döneminde bugüne kadar  Çorum’dan partinin üst yönetiminde yer alan tek isim Agah Kafkas oldu. Kafkas, iki dönem milletvekilliği, bir dönem MKYK Üyeliği, bir dönem Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve bir dönem de bakan yardımcılığı yaptı.


Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, üç dönem üst üste milletvekili gösterildi. AK Parti’nin her döneminde parti üst yönetiminde etkin görev aldı.



Eski bir siyasetçi olan Murat Yıldırım’ı ayrı bir kulvarda tutarsak, bilhassa Ahmet Sami Ceylan’ın yedekten de olsa MKYK listesinde yer alması siyasette kayda değer bir gelişme olarak değerlendirilebilir.


Neden mi?


Erdoğan’ın yeniden genel başkanlığında yeni bir döneme girilirken hazırlanan liste A Takımı kadrosu olarak duyuruldu.


Bu konjonktürde Ceylan’ın Çorum siyasetinde belirleyici olmaya devam edeceği mesajı alındı.


Bazı siyasi çevreler tarafından kendisine pek şans verilmeyen Ahmet Sami Ceylan’ın, siyasette emin adımlarla ilerlediği görüldü. Ceylan, genel siyasette de görev alarak Çorum yerel siyasetindeki etkisini güçlendirdi.


AK Parti’de Merkez İlçe Yönetim Kurul Üyeliği ile siyasete adım atan Ceylan, Merkez İlçe Başkanlığı ve uzunca bir dönem il başkanlığı yaptı.


7 Haziran seçimlerinde 4. Sıra milletvekili adayı gösterildi. 6 ay sonra yapılan 1 Kasım genel seçimlerinde milletvekili seçildi.


Ceylan’ın, Erdoğan’ın bizzat hazırladığı belirtilen parti üst yönetimi listesinde yer alması, siyaseten gücünü artırdığı şeklinde yorumlanabilir.


Bu görevlendirmelerin yeni dönemde yerel siyasetin gidişatına yapacağı tesiri de izleyip göreceğiz.


Son Güncelleme: 22.05.2017 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-05-23 09:11:54

mustafa bey, sayın ceylan değil miydi? çorum'a yapılması istenen havaalanına karşı olumsuz demeçler veren. şimdi ceylan güçlense ne olur güçlenmese ne olur.şimdiye kadar hangi vekilimiz vekil olduktan sonra sıradan bizim gibi fakir vatandaşın yanında oldu? biz kapısını bize kapatan vekil ve belediye başkanı istemiyoruz. sayın cumhurbaşkanımız inşaallah bunu duyar.

Avatar
Ali 2017-05-23 10:57:30

HAVAALANI...

Avatar
hakikat 2017-05-23 16:18:01

yıldırım ve ceylan'a da yedek yakışır. i̇nsanlara tepeden bakanlar inş. genel seçimde de yer bulamaz.

Avatar
Hattuşa 2017-05-23 21:19:20

Çorum'a havaalanı vekillere rağmen ya-pı-la-cak.

Avatar
vatansever 2017-05-26 09:37:01

ağbal'ın havaalanı müjdesini bu vekiller duydu mu? bunlar bizi adam yerine koymuyor ki;kibirinden çatlayacak sanki sayın vekilimiz.