Çanakkale ve Konya’yı gezdiler

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Kültür Gezileri"devam ediyor.

19 Eylül 2014 Cuma 18:22
 Çanakkale ve Konya’yı gezdiler


Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Kültür Gezileri"devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye'nin pek çok şehrine kadınlara yönelik gezi düzenleyen Çorum Belediyesi, kadınlara Konya ve Çanakkale'yi de gezdirdi.


Uzun bir yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaşan kadınlar,kısa sürede yorgunluklarını atıp şehrin manevi ruhuna teslim oldu. Çanakkale destanının yazıldığı mekanları tek tek gezen kadınlar şehitlerimiz için dua etmeyi de ihmal etmediler. Gelibolu yarımadasını, şehitlerimizin kahramanca mücadele verdiği Arı Burnu, Conkbayırı'nı ve Mehmetçik Kitabelerini görme fırsatı yakalayan hanımlar, bu imkânı kendilerine sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü'ye teşekkür etti.


Çanakkale gezisinin ardından bir başka grup da Konya gezisi için Çorum'dan hareket etti.Tarihi şehir Konya'yı ilk kez görmenin mutluluğunu yaşayan Çorumlu kadınlar, Şelçuklular döneminden kalan tarihi mekânları gezdi. İnce Minareli Medrese, Alaeddin Camisi, Ulu Cami ve Mevlana Celaleddin-i Rumi Müzesini gezen kadınlar Konya'ya hayran kaldı.


Tüm ihtiyaçları Çorum Belediyesi tarafından karşılanan geziden bir hayli memnun kalan kadınlar, "Bizler, buralara gelemezdik. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz." diyerek bu gezilerin devam etmesini istediler.





Son Güncelleme: 19.09.2014 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.