Çorum yazar Cevat Turan geliyor

Cevat Turan "Unutmalar Şehri' kitabı ile Çorum'a geliyor

18 Ekim 2017 Çarşamba 13:24
Çorum yazar Cevat Turan geliyor

Çorumlu Yazar Cevat Turan “Unutmalar Şehri” romanını imzalamak için Çorum’da olacak.

18 Kasım 2017 Cumartesi 15.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan imza günü için Cevat Turan, Çorum AHL Park D&R’da okurlarıyla buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada,"Şehirler yaşayanların izlerini taşır.
 O gri tozlu bulut meraklandırır bizi; süreriz iz boyu.  Gideriz. Ve Zaman dediğimiz şey bu izleri usulca bir dalga gibi siler. Türkiye’nin yakın tarihinden bir kesit anlatan “Unutmalar Şehri” romanı çok kısa sürede 6. baskısını yaparak, zamanın tozunu da alıyor. Aşk, zor zamanlarda iki genci bir arada tutmaya yeter mi? Yoksa yenik midir? 324 sayfadan oluşan “Unutmalar Şehri” romanı yazarı Cevat Turan: “Çorum olaylarını yazdım, çünkü ben orada büyüdüm. Olayların içinde yaşadım. Tank seslerini, barikat ateşlerini, umudu ve gözyaşını gördüm ve tanık oldum. O nedenle romanda tarif ettiğim mekânlar, caddeler, evler ve sosyal doku, çok iyi gözlem yaptığım alanlardır. Bu roman sadece geçmişi alıp getirmeyecek okurlara, geleceğe de bir deneyimi, acının rengini, umudun bir bedende nasıl yok olup gidişinin gerçeğini anlatarak not düşecek” derken soruyor da: 

“O dönemde aşksız devrim olmaz, devrimsiz de aşk olmazdı. Ask ve zafer uğruna neleri feda edebilirsiniz?

Zafer, Devrim, Ask, Gurur, Vatan, Millet ve İnanç…


Aşk kendini ötekinin suretinde sevmekse, ona giden yolda engel koyan kimdendir?”

Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını aralayarak okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleştiren Cevat Turan, romanında gazeteci Alper ile Esma’nın umarsız aşkını, Kızıl Ömer ile Kara Bebek’in ölümcül mücadelesini, CIA ajanı Peter’le siyaset, bürokrasi, örgütsel bağlantıları, ihanetleri ve birçok masum insanın kaderini felaketle birleştiren kesişmeleri anlatıyor.

Bu yıl “Yunus Emre Edebiyat ve Roman Ödülü”nü de alan Turan, Çorum’lu okurlarıyla ilk kez buluşacak

CEVAT TURAN

Çorum doğumlu Cevat Turan’ın ilk ürünleri (şiir ve yazıları) 1983 yılında Çorum gazetesi ve bu gazetenin kültür-sanat ekinde yayımlandı. İlk gençlik yıllarında, yayın hayatını Ankara’da sürdüren Sanat Rehberi’nde şiirleri yayımlanan; Gençlik Dünyası gazetesinde kültür-sanat ve güncel politika yazıları kaleme alan yazarın, "Usuldan Bir Hüzün" (Çivi Yazıları Yayınevi), "Gözlerine Sakla Beni" (Günizi Yayıncılık) ve "Çoklu Yalnızlıklar" (Komşu Yayınları) adında üç şiir kitabı; yine Komşu Yayınları’ndan çıkan "İnsanın Üşüdüğü Yer" adında bir de öykü kitabı bulunmaktadır. Yasakmeyve şiir dergisinin hazırladığı Türkiye Şiir rehberi’nde de yer alan yazarın, Cumhuriyet Kitap eki, Dünya gazetesi kitap eki, Sözcü kitap eki, Aydınlık Gazetesi kitap eki, Berfin Bahar, Islık, Yasakmeyve ve Varlık dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmış; şiir anlayışı ve kitapları üzerine yazılar kaleme alınmıştır. Turan’ın, bazı şiirleri ise çeşitli müzisyenler tarafından bestelendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Cevat Turan, sahibi olduğu güncel haber sitesi www.sonmedya.com.tr’de köşe yazarlığı ve Yazın-Sanat Kooperatifi üyeliğinin yanı sıra, halen bir şirketler topluluğu grubunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. “Unutmalar Şehri” temmuz ayında Yunus Emre Edebiyat ve Roman Ödülünü almış bulunmaktadır.





Son Güncelleme: 18.10.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.