İkizler’de şenlik var

Sungurlu ilçesi İkizli Köyü Tanıtım, Kültür ve Bahar Şenliği düzenlenecek.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 18:39
İkizler’de şenlik var


Sungurlu ilçesi İkizli Köyü Tanıtım, Kültür ve Bahar Şenliği düzenlenecek. Köyün ve bölgenin tarihini, kültürünü, geleneklerini tanıtmak, insanlar arasında dayanışma ve kaynaşma duygularını pekiştirmek, birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla düzenlenecek şenliğe Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çevre köylerden yoğun katılım olacak.


Dernek Başkanı Adem Karaşin’in verdiği bilgiye göre; 29 mayıs 2015 Cuma günü saat 23.00’de merkezi İstanbul-Başakşehir’de bulunan dernek binasıi önünden iki otobüs ve özel araçlarla hareket edilecek. Ankara ve diger illerde ikamet eden hemşerilerin katılımı ile 30 mayıs 2015 Cumartesi günü akraba, eş-dost ziyaretleri düzenlenecek, 31 Mayıs Pazar günü şenlik yapılacak.


Elif Akaydın ve Sururi Onan’ın sunumunda gerçekleştirilecek olan şenliğe; Çicek Erdem, Rasim Kopar, Ergülü Kalpkiner , Halil Kapcak, Halil Karaşin, Cemalettin Karakol, Aşık İbrahim Armutcuoğlu isimli yerel şarkıcılar katılacak. Şenlikte ünlü  güreş antrenörü Fevzi Çakar  yönetiminde güreş müsabakalarının yanı sıra halk oyunları ekiplerinin gösterileri, yöresel oyunlar, halk ozanlarının atışmaları ve konserler düzenlenecek. Ayrıca çevre köylerden vatandaşların yöresel yiyecekler getirip tanıtım ve satışı yapılacak. 2016 şenlik ağası seçimle açık artırma ile seçilecek.


Pazar günü 09.00’dan itibaren başlayacak olan şenlik, gün boyu devam edecek. Şenlik bitiminde ise tekrar otobüsler ve özel araçlarla İstanbul ve Ankara’ya dönülecek.



 

Son Güncelleme: 25.05.2015 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.