‘Masallar kutsallarımız’

Yazar Yücel Feyzioğlu, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda öğrencilerle buluştu.

20 Kasım 2013 Çarşamba 11:50
 ‘Masallar kutsallarımız’


Yazar Yücel Feyzioğlu, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda öğrencilerle buluştu.

Söyleşiye Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Kılıç, Ziya Gökalp İlköğretim Müdürü İlhami Sarmaşık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda masalların insan kişiliğine olumlu etkileri üzerinde duran Yazar Feyzioğlu, bu konuda 'Sarı Dev' isimli masalını örnek olarak gösterdi.

Türk masallarını 'kutsallarımız' olarak niteleyen Yazar Feyzioğlu, Türk masallarının çocukların karakterini ve düş dünyasını geliştirdiğini belirterek, ebeveynlerin ve öğretmenlerin miniklere daha sık masal anlatmasının faydalı olduğunu dile getirdi.

Söyleşide çocukların Türk milli masallarına ne kadar yabancılaştığına da değinen Feyzioğlu, amacının 'Türk çocuklarının kendi kültürleriyle geleceğe hazırlanması' olduğunu ifade etti.

Yazdığı eserlerle yurtdışındaki Türk çocuklarının Türk kültürüyle bağ kurmasını sağlamasıyla tanınan Feyzioğlu, programda masalların Türk kültürünün özü olduğuna dikkat çekti. Ülkemizde ve dünyada çocuk eğitiminde masallara verilen öneme değinen ve masalların çocukların düş dünyasını nasıl zenginleştirdiğiyle ilgili çeşitli bilgiler veren Feyzioğlu, kendi kültürümüze önem vermemiz gerektiğini kaydetti.

Söyleşiden sonra Yazar Yücel Feyzioğlu'na teşekkür plaketi ve çiçek verildi.





Son Güncelleme: 20.11.2013 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.