Oğuzlar'da festival coşkusu

Oğuzlar Festivali renkli görüntüle sahne oluyor

09 Ekim 2017 Pazartesi 15:11
Oğuzlar'da festival coşkusu

Oğuzlar Ceviz Festivali renkli görüntülere sahne oluyor.

Festival kapsamında Pazaryeri Meydanı’nda çok sayıda pehlivanın katılımı ile Karakucak güreşleri düzenlendi. Etkinliğe Oğuzlar Kaymakamı Tayfun Deli, Çorum Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, Çorum eski Milletvekilleri Adnan Türkoğlu ve Ali Haydar Şahin, Eski Çorum Valileri Hüseyin Poroy, Mustafa Yıldırım, ilçe belediye başkanları, bürokrat, siyasi parti temsilcileri ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda güreş sever katıldı.

Oğuzlar Belediyesi güreşler sırasında vatandaşa şapka dağıttı. Halka döner ve ceviz ikramında bulunuldu. Pehlivanların bayrak şovu dikkati çekti. Aynı zamanda ilçe esnafına Belediye Başkanı Orhan Ateş tarafından cevizin gelişimine ve tanıtımına verdikleri katkılardan dolayı plaket verildi. Güreş ağalık ihalesini Oğuzlarlı iş adamı Mustafa Ayan kazandı. Güreşler sonunda Başpehlivan Rıza Yıldırım, ikinci Ali Gürbüz oldu.


Festivalde en iyi cevizli tatlı ve çörek/börek yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi. Cumhuriyet Meydanı’nda mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Çeşitli eğlence ve yarışmalar düzenlendi.





Son Güncelleme: 09.10.2017 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.