Türküler ve şiir birarada

'Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu'

09 Ekim 2017 Pazartesi 16:18
Türküler ve şiir birarada


Türk Halk Müziği ünlü seslerinden Devlet Sanatçısı Bayram Bilge Tokel yarın akşam Çorum’da şiir dinletisi etkinliğine katılıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yazar Ali Ayçil ve Devlet Sanatçısı Bayram Bilge Tokel, Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek şiir dinletisine Yazar katılacak.  Türk Halk Müziğinden güzel örneklerin seslendirileceği programa tüm Çorumlular davetli.

Öte yandan Anadolu Mektebi Öğrencileri “Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu”yu anlatacak


Anadolu Mektebi Öğrencileri 10-11-12 Ekim  tarihlerinde Çorum’da düzenlenecek olan  bir dizi panelle, ödüllü yazar Mustafa Kutlu’yu anlatacak.

Açılış Töreni ve ilk panel Vali  Necmeddin Kılıç’ın katılımıyla Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda saat 09.30’da başlayacak.  Üç gün boyunca Devlet Tiyatrosu, Buhara Kültür Merkezi ve çeşitli okullarda düzenlenecek 10 ayrı panelle, Yazar Mustafa Kutlu Çorum’dan tüm Türkiye’ye tanıtılacak.

13 ilden gelen 40 panelist öğrencinin gerçekleştireceği 10 ayrı panelde, gençler Mustafa Kutlu’nun üslubu, topluma bakışı ve modernleşme ilişkisi gibi yönlerini ele alacak. Programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Devlet Sanatçısı Bayram Bilge Tokel, yazarlar Prof. Dr. Durmuş Günay, Ali Ayçil, Mehmet Çetin katılacak.


Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı ve eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, çoğunluğunu lise öğrencilerinin oluşturduğu panelistlerin, bu toprakların yetiştirdiği en önemli yazarlardan olan Mustafa Kutlu’yu bütün yönleri ile ele alacaklarını ve program boyunca gençlerin Çorum’da bir Mustafa Kutlu rüzgârı estireceklerini söyledi. Bugüne kadar 15 ayrı şehirde Mustafa Kutlu Panelleri düzenlendiğini belirten Güçlü, Anadolu Mektebi Projesi ile tarih ve millet şuuru gelişmiş, donanımlı ve erdemli gençler yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Projemizde yer alan lise ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülünün sahibi hikâye yazarı Mustafa Kutlu’nun kitaplarını okuyup, birikimlerini bu paneller kanalıyla toplumla paylaşacaklar ve Mustafa Kutlu’nun eserlerinden aldıkları lezzetleri topluma aktarma imkanı bulacaklar. Böylece Çorum’da Mustafa Kutlu’nun ismini duymayan öğrencimiz kalmayacaktır.” dedi.



 

 

Son Güncelleme: 09.10.2017 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.