Başarılı tüp mide ameliyatı

Çorum Özel Hastanesi'nde başarılı bir tüp mide ameliyatı gerçekleştirildi.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 01:34
Başarılı tüp mide ameliyatı

Çorum Özel Hastanesi’nde başarılı tüp mide ameliyatı yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Özel Hastanesi’nde çağın hastalığı obezite ile mücadele kapsamında uygulamaların hızla arttığı, Endoskopik mide balonu uygulamaları, mide küçültmeye yönelik ameliyatların da hızla devam ettiği ifade edildi. Bu kapsamda Çorum Özel Hastanesi Genel Cerrahi hekimlerinden Opr. Dr Murat Akbaba tarafından, hasta N.A.K.’ye yapılan Sleeve Gastrektomi(Tüp Mide) ameliyatı sonrası hasta başarı ile taburcu edildi.

Opr. Dr. Akbaba, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi; “Tüp mide, yani sleeve gastrektomi, ameliyatı günümüz dünyasında en sık yapılan obezite ameliyatlarının başında gelmektedir. Midenin büyük bir kısmı cerrahi olarak, uzunlamasına çıkarılır.

Midenin, yemek borusu ile bileşke kısmından başlanarak, oniki parmak bağırsağı ile birleştiği yere kadar mide dokusu kesilir ve adeta bir tüp şekline getirilir.

Laparoskopik olarak yapılan bu ameliyat, karına açılan 5 tane 1 cm’lik delikten yapılır.

Laparoskopik tüp mide ameliyatı yaklaşık 2 saat kadar sürer. Hasta bu esnada genel anestezi altında uyutulur. Geride kalan tüp şeklini almış mide, stapler denilen dikiş aletleri ile kapatılır.”

Son Güncelleme: 16.07.2018 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyhan 2024-01-28 21:25:26

Neden 5 tane delik ben 3 tane diye duymustum.