Din görevlilerine sağlık eğitimi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği Eğitim...

08 Ekim 2015 Perşembe 16:39
 Din görevlilerine sağlık eğitimi


Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda diğer daire başkanlıkları ile işbirliği içinde Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, camilerde halkın sağlık alanında bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması amacıyla il ve ilçelerde din görevlilerine yönelik eğitim düzenlendi.


Yaklaşık 300 din görevlisinin katıldığı eğitim; Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesinde görev yapan Ebe Hayriye Bükme, Psikolog Binnur Karagöz, Ebe Ayşe Eker, Hemşire Emine Kılıç ve Sacide Çiçek ve Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürlüğü personeli Hemşire Medine Keskin ile Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray tarafından verildi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitimde Kanser Birimi tarafından kanser ve belirtileri, korunma yolları, kanser taramaları ve önemi; Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, intihar davranışı ve intiharın önlenmesi; Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından Evlilik Öncesi Danışmanlık, Aile Hekimliğine Düzenli Kontroller, İşitme Tarama Testi, Görme Tarama Testi, Fenilketonüri (topuk kanı), GKD (Gelişimsel Kalça Displazisi), Talasemi Kan Hastalıkları, Anne Sütünün Faydaları, Bebek Beslenmesi, Demir ve D Vitamini'nin Bebekler İçin Önemi, Ev Kazaları, Ergen Sağlığı Gelişimi, Ergene Karşı Davranışlar ve Tutum; Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şubesi tarafından verem hastalığı ve bulaşma yolları ile belirtileri, tanısı, tedavisi hakkında bilgi verildi. Hastaların yakınlarının yapması gerekenler ile hastalıktan korunma yolları anlatıldı.

Eğitim sonunda, KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı hakkında bilgi notu dağıtılarak, din görevlilerinin soruları cevaplandırıldı.

Son Güncelleme: 08.10.2015 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.