AK Parti ayrımcılık yapmadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde alevi ve sünni vatandaşların iç içe yaşadığını belirten Okay Erözgün...

21 Kasım 2013 Perşembe 16:41
 AK Parti ayrımcılık yapmadı


Çorum’un Sungurlu ilçesinde alevi ve sünni vatandaşların iç içe yaşadığını belirten Okay Erözgün, “Bugüne kadar ayrışmaların hezimeti altında kalan Sungurlu’da bir araya gelerek nelerin başarılabileceğini göstereceğiz” dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Sungurlu Belediye Başkan Aday Adayı Okay Erözgün, Alevi ve Sünni vatandaşların birlikte yaşadığı, ancak bugüne kadar ayrışmaların hezimeti altında kalan Sungurlu’da ayrılık değil, birlik sinerjisi ile hareket edeceklerini söyledi.

Sungurlu’da Alevi ve Sünni kardeşliğinin bir temsilcisi olmak istediğini kaydeden Erözgün, “Sungurlu benim memleketim, hem Alevilerin hem de Sünnilerin yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Bu zamana kadar ayrıştırmaların hezimeti altında kalmış bir ilçe. Biz ayrılık değil birlik sinerjisi ile hareket edeceğiz. Alevi ve Sünni kardeşliğinin bir temsilcisi olmak istiyoruz. Yani bir araya gelerek nelerin başarılacağını göstereceğiz” diye konuştu.

AK Parti iktidarından önce Alevi yada Sünni olmanın bazı kapıları açtığını yada kapattığına dikkat çeken Erözgün, AK Parti iktidarı ile birlikte ayrımcılığın yapılmadığını belirterek, “Zaten her fırsatta hükümetimizin değerli temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yada kanaat önderleri birlik ve beraberliğe işaret ediyor. Biz aynı pınardan beslenen fidanlarız. Aynı çınarın dallarıyız ve aynı inancın yollarıyız. Başbakanımız da bunun tersini söylemediği için biz şuan aday olduk. Daha doğrusu Başbakanımıza güvenerek aday olduk.” dedi.

Sungurlu’yu marka şehir yapmak için yoğun çaba sarf edeceklerini belirten Erözgün, “Sungurlu Çorum’un en fazla göç veren ilçesi konumunda. Bunu tersine çevirmek için çalışacağız. İlçede istihdam imkanları oluşturarak, hayat standartlarını yükselterek tersine göçü teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Seçilmesi halinde belediye bütçesini, yatırım bütçesine endeksli hale getireceklerini ifade eden Erözgün, “Başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere, Sungurlu halkının refah seviyesini yükselteceğiz. Yapacağımız altyapı ve sosyal yatırımlarla sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeyini yükselteceğiz” şeklinde konuştu.







(İHA)

Son Güncelleme: 21.11.2013 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.