Çeltikçiler artık mutlu

Laçin çeltik ekicisinin su sorunu çözüldü.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 17:49
 Çeltikçiler artık mutlu


Laçin çeltik ekicisinin su sorunu çözüldü.


Obruk Barajı sonrası Kızılırmak su yatağının çevresinde bulunan Laçin-Dodurga ve Osmancık ilçelerine bağlı Kuyumcu, Gökgözler, Berk, Dodurga, Obruk, Kargı ve Güvercinlik köyü çiftçileri, elektrik üretimine öncelik verilmesinden dolayı, Kızılırmak suyunun dere yatağına paralel yaklaşık 8 km boyunca elektrik üretim kanalına verilmesi, ırmak yatağı su seviyesinin düşmesi ve sulama kanallarına su çıkmaması nedeni ile ekime hazır çeltik arazilerine ekim yapamadıklarını Laçin Ziraat Odası Başkanlığı’na verdikleri dilekçelerle bildirdiler.


Laçin Ziraat Odası Başkanı Mecit Çakmak, konu hakkında ilgili köy muhtarlarıyla görüşerek sıkıntının giderilmesi için Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı’ya sorunu iletti. Bölge ve ülke ekonomisine büyük katlı sağlayan çiftçilerin mağduriyetine mahal verilmemesi talebi üzerine Milletvekilleri Uslu ve Bağcı gerekli temaslarda bulunarak su seviyesinin 2 katına çıkarılması sağlayarak, arazide çeltik ekimine başlandı.


Laçin Ziraat Odası Başkanı Mecit Çakmak, konuya derhal müdahil olarak, bölgeyi ziyaret eden Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ile AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İlçe Başkanı Mustafa Otluseki ve İl Genel Meclis Üyesi Ömer Çatalpelit’e teşekkürlerini ileterek, Laçin Ziraat Odası’na bağlı Kuyumcu Köyü Muhtarı Mustafa Gökdere’nin sahibi olduğu bahçede sezonun ilk ürünü kiraz ikramında bulundu.




Son Güncelleme: 25.05.2015 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.