CHP’nin adayı Kenan Nuhut

Chp Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

16 Ocak 2014 Perşembe 21:34
 CHP’nin adayı Kenan Nuhut


Chp Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Basına kapalı olarak yaklaşık 6 saat süren PM'de 11 ilin daha belediye başkan adayı netleşti. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, mevcut Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan oldu. Arıkan'ın yerine Çukurova Belediye Başkanlığı için ise Soner Çetin'in adaylığı netleşti.

Uşak'ta MHP'den istifa etmesi üzerine CHP'den aday gösterileceği iddiaları üzerine tartışma konusu olan Ali Erdoğan'ın ismi PM'ye gelmedi. CHP Uşak'ta DoktorBülent Yazgan'ı aday gösterdi. Şanlıurfa'da da kadın aday Hale Soran'ın isminde uzlaşıldı.

3 Kasım ve 22 Aralık tarihli PM toplantısında toplamda 746 adaya ulaşan CHP'de, bugünkü PM toplantısında da 170 civarında daha adayın ismi kesinleşmiş oldu.


-9 İL KALDI-

PM toplantısında Trakya bölgesi illeri Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Bingöl, Konya, Van, Şırnak, Kütahya, Mardin adayları belirlenmedi. Böylece CHP'de bu 9 il hariç diğer tüm illerin belediye başkan adayları netleşmiş oldu.


Bugünkü PM'de adaylıkları netleşen isimler ve illeri şöyle:

Adana: Yıldıray Arıkan

Çorum: Kenan Nuhut

Denizli: Kazım Aslan

Hakkari: Nazım Ertuş

Kastamonu: Mehmet Yıldırım

Kırşehir: Deniz Akpınar

Sakarya: Raşit Dünya

Tunceli: Hızır Bahtiyar Aytaç

Şanlıurfa: Hale Soran

Uşak: Bülent Yazgan

Zonguldak: Muharrem Akdemir


(ANKA)

Son Güncelleme: 16.01.2014 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.