Fas heyetine Çorum daveti

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Fas İstiklal Partisi Genel Başkanı ve...

27 Mart 2015 Cuma 14:05
 Fas heyetine Çorum daveti


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Fas İstiklal Partisi Genel Başkanı ve Fas Büyükşehir Belediye Başkanı Hamid Chabat Maire ve beraberindeki heyetle  makamında bir araya geldi.


Fas'ı kardeş ülke olarak gördüklerini belirten Uslu, ülkede istikrarı ve gelişmeleri yakinen takip ettiklerini belirtti.


Fas'ın sadece ticari anlamda değil turizm alanın da gelişmekte olduğunu vurgulayan Uslu, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ile Fas'ın ekonomi alanındaki gelişmelerin daha hızlı gerçekleşeceğine inandığını kaydetti.


Bazı İslam ülkelerinde yaşanan olumsuzlukları kaygıyla izlediklerine dikkat çeken Uslu, "Bu İslam ülkelerindeki istikrarsızlığın giderilmesi bakımından önemli bir güce sahip olunması gerektiğini düşünüyorum. Bir kısım uluslararası  kurumlar ve maalesef bazı ülkeler terörü taşeron olarak kullanarak bu ülkeleri istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Demokrasi kültürüne sahip ülkelerin mutlaka teröre ve şiddete karşı olmak gibi bir sorumluğu olduğunu inanıyorum. Bize yakın olanlar bizim işimize yarayanlar ya da bize karşı olanlar gibi bir ayrım yapamayız. “ dedi


1915 Ermeni olaylarına da değinen Uslu, " Ermeni diasporasının tarihi gerçekleri çarpıtma konusundaki lobi çalışmaları Türkiye aleyhine bir sopa gibi kullanılmaya çalışılıyor. Bu konuyu bir siyasi çekişme malzemesi yapmak gibi bir amacın doğru olmadığını düşünüyorum. Tarih, tarihçiler tarafından yorumlanmalıdır ve hiçbir şekilde siyaset bu işe bulaşmamalıdır. Türkiye'nin gelişme potansiyeli, nüfusu ve dini değerleri ne yazık ki dışarda Türkiye aleyhine bir kampanyanın dolgu malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu konuda da özellikle Faslı kardeşlerimizin her türlü teröre karşı olması hem de Türkiye aleyhine sürdürülen karalama kampanyalarına itibar etmemeleri gibi bir sorumluğu olduğunu ifade etmek istiyorum. Kaldı ki Osmanlı kendi yurttaşları olan Ermenilere millet-i sadıka demiştir. Aradan 100 yıl geçtikten sonra bir kısım Asala terör örgütünün baskısı ve yarattığı korku ile Türkiye karşıtı kampanyalara hız vermesi ve terörü bir araç gibi kullanıyor olması bazı ülkelerinde buna çanak tutan yaklaşımları Dünya barışı için ciddi ve tehdit edici bir sonuç yaratıyor. Bu tamamen Türkiye'yi zayıflatmak ve gelecekteki etkisini kırmak için sürdürülen kampanyalardır. Özellikle Faslı kardeşlerimizin bu tür yalan kampanyalara itibar etmemesini belirtmek istiyorum. Biz tarihi belgeleri incelenmek üzere açalım, tarihçiler incelesinler, gerçekler ortaya çıksın dedikçe tam tersine barışçıl bütün yaklaşımlarımız reddediliyor. Sadece ve sadece siyasi bir amaç ve hırsla Türkiye karşıtı bir kampanya sürdürülüyor."


Fas İstiklal Partisi Genel Başkanı ve Fas Büyükşehir Belediye Başkanı Hamid Chabat Maire kendilerini kabul ettiği için Uslu’ya teşekkür ederek, Fas’a davet etti.


Salum Uslu’yu ziyaret eden  Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Çorum hakkında bilgiler vererek, Fas Büyük Şehir Belediye Başkanı Hamid Chabat Maire ve beraberindeki heyeti Çorum’a davet etti. 



Son Güncelleme: 27.03.2015 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.