İşte Bakan Eroğlu’nun programı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum'da bir dizi ziyaret...

07 Ekim 2015 Çarşamba 14:56
İşte Bakan Eroğlu’nun programı


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum'da bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma törenine katılacak.


Yarın Çorum’da olacak Bakan Eroğlu, ilk olarak 11.00'de Çorum Valiliği'ni ziyaret edecek. 11.30'da Mimar Sinan Cuma Pazarı (Semt Pazarı)’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 365 milyon TL yatırım bedelli 31 adet tesisten 23 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 8 adet tesisin de temelini atacak.

Akşemseddin Camii'nde öğle namazını eda edecek olan Bakan Eroğlu, saat 13.00’de gerçekleştireceği Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından 13.45’te Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda kaymakamlar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile bir araya gelecek.

BAKAN’DAN MÜJDE

Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 11 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 6 adedi Orman Genel Müdürlüğü, 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ve 5 adedi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’a kazandırılacak.

Bakan Eroğlu programı çerçevesinde Çorum’a yapılması planlanan 321 milyon TL yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi de açıklayacak.

365 MİLYON TL’LİK 31 TESİS


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Tımarlı Sulaması 2. Kısım İnşaatı, Sungurlu Ortakışla Göleti, Osmancık İncesu Göleti, İskilip Derekargın Göleti ile 4 adet taşkın koruma tesislerinin de temellerini atacak.

Bakan Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 11 adet tesis, Orman Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan 6 adet tesis, DKMP tarafından yapımı tamamlanan 1 adet tesis ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan 5 adet tesisin de açılışını yapacak.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 31 tesisin maliyeti ise 365 milyon TL.


ÇORUM’UN MÜNBİT TOPRAKLARI SUYA KAVUŞUYOR


Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak 19 adet tesis ile bölgede toplam 114 bin 430 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Böylece Çorum’un münbit topraklarına bereket katılacak.


Ayrıca 2 ilçe, 4 köy ve 51 yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak.


HAVA DURUMU ANLIK ÖLÇÜLECEK


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılacak 200 bin TL yatırım bedelli 5 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) Çorum’da hizmete alınacak.


Son 13 yılda Çorum’a 7,56 milyar TL yatırım yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yatırımın 942 milyon TL’sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 07.10.2015 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.