‘Merzifon Havaalanına Çorum’u yazdıramayanlar tren getiremez’

MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayırıcı, TSO konuşmasında, "Merzifon havaalanına Çorum ismini yazdıramayanlar...

19 Mayıs 2015 Salı 17:06
 ‘Merzifon Havaalanına Çorum’u yazdıramayanlar tren getiremez’


MHP Milletvekili Adayı Vahit Kayırıcı, TSO konuşmasında, "Merzifon havaalanına Çorum ismini yazdıramayanlar, Çorum'a tren yolu falan getiremezler." dedi.


İktidar partisinin Çorum'a 7,5 milyar TL yatırım yapıldığı yönündeki açıklamalarını da eleştiren Vahit Kayırıcı,  söz konusu yatırımın yapılması halinde Çorum'un yıldız bir şehir olması gerekeceğini dile getirdi.


İnsanların birbirlerine olan güvenlerini yitirdiğinin de altını çizen Kayırıcı, hizmete talip olduklarını ifade ettiği konuşmasında şunları belirtti, "Çorum yurttaşlık görevini fazlasıyla yapan bir memleket. Bıçak battığı yeri acıtır, bıçak en çok sanayicimize batmaktadır. 13 yıllık bir iktidar var. Bu kadar uzun süre iktidarda kalmak bu zamana kadar kimseye nasip olmadı. 2002'den bu yana bakınca insanların birbirine, kurumların birbirine olan güveninin yıkıldığını görüyoruz. İnsanların birbirine güveni yıkılmaması gerekir, eğer bir ülkede güven yıkılmışsa, o ülkede savaşa gerek yok.  Çünkü en büyük zarar budur.


İnsanların birbirine güveni kalmadı, 12 Eylül'den daha öte bir duruma geldik. Bir ülkenin genel kurmay başkanı terör örgütü lideri olarak tutuklanıp, birkaç yıl sonra kusura bakma diyerek geri bırakılıyorsa, hakimler içeri atılıyorsa, orada güven kalmaz. 


Ülkenin bir bölgesinde devlet yok, ülkemizde haksız rekabet var, doğuda alınamayan elektrik paraları, alınamayan vergiler, Anadolu insanının sırtına sarılıyor. 13 yılda söylenenler yapılmış olsaydı, ülkemizin bugün parlaması lazımdı. Yolda gidecek araba yapamıyorsan, yol değil ne yaparsan yap fayda getirmez.


13 yıllık iktidar düzgün bir siyasetin eline geçseydi, Çorum bugün yıldız olurdu. 13 yılda 13 milyar verdik 3 milyar aldık dediler, sonra bu rakam düşe düşe 7,5 milyara düştü. Herhalde bu rakamın içine memur maaşlarını da dahil ettiler. Çorum'a 7,5 milyar gelseydi, Çorum uçardı.


Ben çocuktum, tren yolu yapılacak diyorlardı, 60 yaşıma geldim hala konuşuluyor. Çorum'da seçilen vekiller Çorum'da doğdum, Çorum'da öleceğim diyemiyorsa, iş yapamaz.


Havaalanına Çorum adını yazdıramayanlar bu saatten sonra tren yolu falan yapamaz. Havaalanı köy kahvesi görünümünden kurtarılmalıdır. Yurt dışından gelecek bir yatırımcıyı burada ağırlamaya insan utanıyor. Sanayicimiz yurt dışında Çorum'da havaalanı var dese, ayrıldıktan sonra yabancı yatırımcı internete bakıp bulamayınca, sanayicimizin yalan söylediğine ve kendisini aldatmaya çalıştığına hükmeder.


Hastane yapılırken, tuğla kullanılsın diyemeyenler, Çorum'a bir şey yapamaz. Delice'den Çorum'a kadar olan bölümü 3 yılda yaptık, krize rağmen ve üç ortaktan biri olmamıza rağmen yaptık. Tek başına iktidar bize nasip olsaydı, çok şeyler yapardık. Bir vekil gerekirse memleketi için partisiyle kavga edecek cesarette olmalı. Seçimden seçime gelerek nutuk atmakla Çorumlu olunmaz. Biz birileri gibi 30 okul yapmadık, birileri gibi arabalarımızı katlayarak gitmedik, başlarken nasıldık, bitirince nasılız hepsi resmi kayıtlarımızda var.


Yapamayacaklarımızı yapamayız demekten gocunmayız. Çorum sahipsiz, İstanbul'da asansör düşüyor, Çorum'a denetleme geliyor. Denetlemede pilot bölgeyiz, başta işte sahipsiz kalıyoruz.


Çorumlu'ya ekmeden biçiyorsunuz demek hakarettir. Sıkıyorsa Diyarbakır'da söyleyin de gerelim. İki kişinin diliyle dişi arasında atananlar, millete hakaret ediyor."





Son Güncelleme: 19.05.2015 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.