‘Milli Görüş dışındaki ideolojiler bize uymaz’

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Milli Görüş çatısı altında birleşme çağrısını yineleyerek...

19 Ağustos 2015 Çarşamba 13:22
 ‘Milli Görüş dışındaki ideolojiler bize uymaz’


Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Milli Görüş çatısı altında birleşme çağrısını yineleyerek, “Milli Görüş çatısı altında birleşelim. Bunun dışındaki bütün ideolojiler bizim mayamıza uymaz! Uymadı! Uymayacaktır! Milli Görüş dışındaki ideolojiler delikanlıyı bozar.” dedi.


Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan’ın dilinden düşürmediği ‘ahlâk ve maneviyat’ değerlerinin yitirildiğini belirten Cıdık, şu açıklamayı yaptı; “Sözüm öncelikle bugünlere gelmemizde sebep olan sevgili büyüklerimize... Bugüne kadar algıların peşinde koştunuz, nice Özgecanlar’ın hayatına mâl oldunuz! Cemaatleri siyaset ortağı yaptınız, rant kapısını araladınız. İnsanların kalplerinden dini çıkartıp, ideolojileri yerleştirdiniz. İnsanlar, insan olduklarını unuttular! Sadece daha fazla satış uğruna; ülkemi kapitalist sisteme mahkûm ettiniz. Ülkemize ne olduğunu, Arif Nihat Asya dizelerinde o kadar güzel izah ediyor ki; "Bize bir nazar oldu, cumamız Pazar oldu. Ne olduysa hep bize azar azar oldu.” Bize zehri damardan verdiler, uçkuruna düşkün bir millet haline getirdiler!


Merhum Erbakan hoca siyasi arenaya indiği günden beri; bütün icraatlarının başına, "önce ahlak ve maneviyat" sözünü koymuştur. Bunun kırmızı çizgisi olduğunu adeta haykırmıştır. "Ne iş yaparsanız yapın, ahlaklı olacaksınız, maneviyatlı olacaksınız!” demiştir. Bakınız! Bir minibüs şoförü, hayatının bağrında bir fidanı yaşamdan aldı. Önce tecavüz etmeye kalktı, başaramayınca hunharca öldürdü! Ahlaklı değildi, maneviyatı yoktu! Bu sistemin fason olarak ürettiği, maneviyatsız, inançsız insanlardan biriydi. Mühendis olan merhum Erbakan Hoca, önce ahlak ve maneviyat, sonra ilim diyordu. O biliyordu ki; Ahlaksız ilim; insanlığa hizmet vermeyecektir. Erbakan Hoca; "Önce ahlak ve maneviyat" deyip, haykırıyorken, sistem ise; "İrticacı, gerici" yaftasını yapıştırıyordu. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Erbakan Hocanın ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet olsun!


Müftü, camileri dolduracağına, hutbede siyaset yapıyordu. Bürokratların, imamların siyaset yaptığı bir ülkede maneviyat yitik ve gariban kalmıştır. Kelimelerin içi boşaltılmıştır. Nefsimize göre fetva arar olduk! Bütün idarecilere Erbakan'ı okutmak mecburi olmalı. Olmalı ki; adaleti, maneviyatı öğrensinler.


Merhum Erbakan'ı dış güçler yıkamadı, en büyük yıkım ellerinden tuttuğu insanlardan gelmiştir. İhanet içerisinde bulunan ve Milli Görüş'ü bölen bu insanlar "Önce ahlak ve maneviyat" dediği sloganı, kaldırıp çöpe atmışlardır. Kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıkanlar, garibanların değil, üstünlerin kimsesi olmuştur.


Ey Allah'ın kulları! Ne zaman biat etmekten vazgeçip, yaşanan bu kadın cinayetlerini, bu yolsuzlukları, bu algı operasyonlarını, hırsızların serbest kaldığı bir ülkede meydana gelen olayları göreceksiniz?


Ahlak ve maneviyatı tesis etmek, İmam Hatip Lisesi açmayla olmuyor! Burada eğitim verecek olan öğretmenler, eğitimi bir rant kapısı olarak görmekten çıkartıp, ahlak ve maneviyatı ilk sıraya koymak mecburiyetindedirler. Din dersinin zorunlu ders olmaktan çıkartılması için eylem yapan laikler, ulusalcılara bir çift sözüm var! Dinden korkacağınıza, dini öğrenmek yoluna gidiniz. Erbakan'ı okuyunuz ve anlamaya çalışınız! Maneviyatınız güçlenecek, dünya görüşünüz değişecektir.


‘MİLLİ GÖRÜŞ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM’


Ve sen sevgili genç kardeşim;


İdeolojin ne olursa olsun! Senin geleceğin Milli Görüş'ten başka yerde değil! Milli gelirin artması ve gerçek anlamda halka ulaşması, TV programlarının insanları bozmayacağı, subliminal mesajların olmayacağı programlar, eğitimin gerçek anlamda milli olduğu, insanların birbirini tanıdığı ve selam verdiği; ülkemizi yaşanır bir hale getirmek için yeniden çalışalım. Bunun için Milli Görüş çatısı altında birleşelim. Bunun dışındaki bütün ideolojiler bizim mayamıza uymaz! Uymadı! Uymayacaktır! Milli Görüş dışındaki ideolojiler delikanlıyı bozar...”



Son Güncelleme: 19.08.2015 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.