Hasan Çakmak’la başladık

Çorum Belediyesi Ramazan etkinlikleri başladı

19 Mayıs 2018 Cumartesi 17:42
Hasan Çakmak’la başladık

Çorum Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ramazan etkinlikleri Hasan Çakmak konseri ile başladı.

Hürriyet Meydanı’nda saat 22.30’da başlayan programa Belediye Başkanı Zeki Gül ve eşi Halime Gül, Belediye AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Özel Kalem Müdürü İrfan Yiğit, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve konseri çok sayıda vatandaş izledi.

Konser öncesinde sahnelenen Hacivat-Karagöz gösterisi çocukların ve büyüklerin ilgisini çekti. Çocuklar Hacivat karagöz gösterisi sayesinde oldukça neşeli anlar yaşadı. Öte yandan etkinlik süresinde meydana gelen çocuklara ve vatandaşlara Osmanlı şerbeti ve şekeri, patlamış mısır, pamuk şeker ikramın bulunuldu.

Sahneye çıkan Çorum Ulu Camii Müezzini ve Türkiye Ezan Okuma Birincisi Hasan Çakmak seslendirdiği eserlerle vatandaşların gönüllerinde taht kurdu. Konserin ardından Belediye Başkanı Zeki Gül ve İl Başkanı Mehmet Karadağ, sanatçı Hasan Çakmak’a günün anısına Hitit Figürlü plaket hediye etti.

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN PROJESİ RAPORLANDI

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi arasında 2014 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen "Çorum İçin Bir Projem Var" isimli proje kapsamında 2017 yılı projelerinden biri olan Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması konusu raporlandı.

Toplantıya Çorum Belediyesi Birim Müdürleri, proje çalışanları ve Otizm Derneği başkanı Emine Çelen katıldı.

Toplantıda Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner'in kendisine ait olan Eğitsel Oyunla Hareket Eğitiminin Otizmli Çocukların Ruhsal ve Fiziksel Gelişimine Etkisinin Araştırılması konulu projesinin sonuç rapor sunumunu yapıldı. Proje süresinde yapılan çalışmaları anlatan Yamaner, "Çorum’daki otizmli çocukların fiziksel aktivite ile motor becerilerinin ve sosyal duygu düzeylerinin geliştirilmesi, otizmli çocuğun duyu-motor yeteneklerinin gelişiminin yanı sıra iletişim, öz bakım, sosyalleşme becerilerinin geliştirilmesi,otizmli çocukların topluma kazandırılması ve ailelerin de otizmli çocuklarla beraber topluma kazandırılması" konularına değindi.

Prof.Dr.Faruk Yamaner, yaptığı  sunumun ardından katılımcıların sorularına cevap vererek projeyi birlikte değerlendirdiler.

Son Güncelleme: 19.05.2018 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.