Hıdırlık Cami gün sayıyor

Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Zeki Gül, restorasyonunda son rötuşların yapıldığı Hıdırlık Camii’nde incelemelerde bulundu

13 Şubat 2018 Salı 14:03
Hıdırlık Cami gün sayıyor

Vali Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanı Zeki Gül, Hıdırlık Camii’nde incelemelerde bulundu.

Vali Kılıç ve Başkan Gül, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Hıdırlık Camii’nde incelemelerde bulunarak restorasyon ekibinden bilgi aldı.

GÜL'Ü ZİYARETİNDE BİLGİ VERDİ

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Belediye Başkanı Zeki Gül’ü ziyaret ederek, Çorum’da tarihi mekânlarda restorasyonu devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hıdırlık Camii’nin restorasyon çalışmasının bir milyon lira harcama yapılarak 15 ayda tamamlandığını, önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını söyledi.

Restorasyonla ilgili bilgiler de veren Kılınç, “Sıva altındaki orijinal bütün süslemelerini çıkardık. Kerebi Gazi Türbemizde restorasyonumuzu bitirdik. İnşallah ziyarete açıyoruz. Resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Daha nice güzel restorasyonlara örnek olur inşallah." dedi.

Son Güncelleme: 13.02.2018 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamid 2018-02-13 15:26:52

Çok özledik hıdırlığı, Rasulullah’ın ashabının manevi huzurlarında bulunmayı, kokusunu çok sürdü aman daha fazla uzamasın...