Mesire alanlarında yangın riski

Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların daha sağlıklı ve temiz bir ortamda piknik yapmalarını sağlamak amacı ile mesire alanlarında temizlik çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

10 Eylül 2013 Salı 16:56
 Mesire alanlarında yangın riski


Açıklamada, bazı kendini bilmezlerin şişeleri piknik yerlerine gelişigüzel atmalarının temizlik çalışmalarını da olumsuz etkilediği, ayrıca bu şişelerin orman yangını riskini de artırdığı kaydedildi.

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Bahabey Çamlığı mesire alanındaki çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü belirterek Çorum'un temizlikte marka olmuş bir şehir olduğunu ve piknik yapan vatandaşların çevreyi kirletmeleri konusunda daha titiz davranmalarını istedi. 

Çorum'un temizlikteki imajını daha da güçlendirmek için Çorum Belediyesi olarak temizlik alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını ile getiren Turhan Candan, “Bahabey Çamlığı hafta sonu çok kullanılan mesire alanlarımızdan bir tanesi. Buraya pikniğe gelen vatandaşlarımızdan bazıları burada temizlik konusunda titiz davranmamışlar. Çorum'un temizlikteki imajının bozulmaması için vatandaşlarımızdan ambalaj atıklarını, piknik sonrasında mesire alanları çevresinde bulunan belediyemize ait çöp konteynırlara koymalarını istiyoruz.” dedi.

Çorum halkını çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Mesire alanlarımızda özellikle cam şişeler sıkıntı oluşturuyor. Şişeler güneş ışınlarının yansıması neticesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bahabey Çamlığımızda da çok fazla atık çam şişe var. Piknik sonrası cam şişeleri ve çöpleri mesire alanlarında bırakmayıp çöp konteynırlarına atalım. Çevremizi temiz tutalım.” dedi.





Son Güncelleme: 10.09.2013 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.