Gıda endüstrisine üniversite katkısı

Hitit Üniversitesi’nin ihtisas alanındaki gıda endüstrisine yönelik katkısının devam ettiği bildirildi.

26 Mart 2023 Pazar 20:51
Gıda endüstrisine üniversite katkısı

Hitit Üniversitesi’nin ihtisas alanındaki gıda endüstrisine yönelik katkısının devam ettiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre; Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi, misyon odakları arasında yer alan gıda endüstrisine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Gıda sektörü içerisindeki firmalarla işbirliği içerisinde bulunan Hitit Üniversitesi, planlanan projelere dair fikir alışverişinde bulunmak üzere Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği (GTBD) ve girişimcilerle bir araya geldi.

GIDA ENDÜSTRİSİNE KATMA DEĞER

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği ve girişimcilerle yapılan görüşmenin üniversitenin ihtisaslaşma alanındaki araştırmalarına ve sektör işbirliklerine önemli katkılar sunacağını belirterek, “İhtisaslaşma alanımız kapsamında yer alan gıda alanındaki araştırma-geliştirme ve ürün-geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmek üzere biyoteknoloji laboratuvarımızın alt yapısını tamamladık ve büyük aşamada kurulumu tamamlandı. Laboratuvarımız ile birlikte başta Çorum’a ve bölgemize olmak üzere ülkemizdeki gıda endüstrisine katma değer sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

'HİTİT'İ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği Başkanı Dr. Samet Serttaş, derneğin faaliyetleri ve gıda sektörü hakkında bilgiler verdi.
Konuşmasının devamında Hitit Üniversitesi hakkında görüşlerini paylaşan Dr. Serttaş, “Hitit Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bugün, laboratuvarları gezdikten sonra da yeterli araştırma alt yapısının olduğunu gördük. Hitit Üniversitesi, gerçekten büyük bir potansiyele sahip” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen program, gerçekleştirilen söyleşi ile sona erdi.

Son Güncelleme: 27.03.2023 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.