Kavuncu’nun sözleri büyükelçiyi etkiledi

Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM Türkiye Karadağ Dostluk Grubu Başkanı sıfatıyla göreve yeni başlayan Karadağ Büyükelçisi'ni konuk etti. Kavuncu'nun konuşması büyükelçinin dikkatini çekti.

16 Ocak 2020 Perşembe 11:10

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, TBMM Türkiye Karadağ Dostluk Grubu Başkanı sıfatıyla göreve yeni başlayan Karadağ Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Persia Kastrotovic’i dostluk grubu üyesi milletvekilleri ile birlikte TBMM’de misafir etti.

Kavuncu, Karadağ Büyükelçisi’nin ziyaretinde iki ülke arasındaki köklü ve derin bağa dikkat çekerek, şöyle dedi; "Turkiye-Karadağ iki dost ve kardeş ülke olarak Balkanlarda ortak bir dış politika vizyonuna sahiptirler. Ülkelerimiz arasındaki, kültürel, ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerimiz üst düzeydedir.
Türkiye dünyada barış ve istikrarın tesis edilmesine, dolayısıyla Balkanların da barış ve huzur içerisinde olmasını arzu etmektedir. Karadağ; çok etnikli, kültürlü, mozaik yapısıyla çok farklı gruplar içerisinde tesis ettiği barış ve uyumla balkanlarda örnek bir ülkedir.
Ülkemiz Yugoslavya Cumhuriyetinin dağılmasından sonra Karadağ Devletinin bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerdendir. Karadağ’ın kısa sürede NATO’ya üyelik sürecini tamamlamasını önemli bir başarı olarak görüyor ve bu başarının diğer bölge ülkelerini teşvik edici olduğuna inanıyoruz.


Karadağ Devletinin ekonomik performansını ve AB üyelik sürecini takdirle izliyoruz.
Halen Karadağ da çok sayıda Türk şirketi çok farklı alanlarda faaliyet göstermektedir. Her geçen gün ülkemizin en prestijli kurum ve firmaları dost kardeş Karadağ’a yatırım yapmaktadırlar.
Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmimiz son 12 yılda 10 kat artmıştır.
Karadağ devletine yatırım yapan ülkeler arasında ilk 5. Ülkeyiz.
Bu sayede dost kardeş Karadağ ile ülkemiz arasındaki ticaret hacmi gelişmekte ve ayrıca ülkelerimiz arasındaki yüzyıllara dayanan dostluk ve kardeşlik de pekişmektedir.”

Karadağ Türkiye Buykelcisi Peride Kastrotovic ise Milletvekili Kavuncu’nun tüm açıklamasında yer alan tüm sözlerinin kapsamlı bir şekilde iki ülke arasındaki ilişkileri ifade ettiğini, değinilen noktaları dikkatle dinlediğinde Kavuncu’nun gerçekten Karadağ’ı iyi tanıdığını anladığını belirterek “O kadar güzel ifade ettiniz ki ben sadece kalem isteyerek bu söylenenlerin altına imzamı atabilirim.” Dedi.

Türkiye’ye geldiği ilk günden beri kendini evinde hissettiğini ve 24 Ekim'de Cumhurbaşkanına sunduğu güven mektubunun 140 yıl önce Türkiye Büyükelçisinin Karadağ Kralı Nikola’ya sunduğu mektup olduğunu ve 140 yıllık dostluğun devam ettirildiği ender ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade etti.


Ülkeler arasındaki ilişkiyi muhteşem olarak nitelendiren Kastrotovic, Türkiye’nin Karadağ’a her zaman büyük destek ve yardımda bulunduğunu, Karadağ’ın NATO ve AB’ye girme yolunda ilerlerken Türkiye’den  gördüğü desteğin unutulmaz bir gerçek olduğunu kaydetti. Türkiye’nin mültecilere verdiği desteğe  çok büyük saygı duyduklarını, dünya genelinde de yapılan yardım ve desteklerin saygı ve onur verici bir gösterge olduğunu belirten Büyükelçisi Peride Kastrotovic, terörle mücadele konusunda Karadağ’ın her zaman Türkiye’nin yanında olacağını söyledi.
Büyükelçi Kastrotovic, son verilen rakama göre Karadağ topraklarından Türkiye’ye göç eden yaklaşık 200 bin kişinin olduğunu ve Karadağ’ın 600 bin nüfusa sahip bir ülke olarak Türkiye’nin gerçekten Karadağ için büyük bir önem taşıdığının altını çizerek, siyaset adamlarının ve büyüklerinin onlara her zaman ‘Kendi ülkenizi ve kendi köklerinizi nasıl seviyor ve saygı duyuyorsanız ondan biraz fazla Türkiye’ye saygı ve sevgi göstermeniz lazım çünkü Türkiye sizin şu anda yaşadığınız ve nefes aldığınız bir yer.’ Şeklinde tavsiyede bulunduklarını hatırlattı.

Son Güncelleme: 16.01.2020 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Piyango 2020-01-16 13:59:05

Hikayeden bir haber.Kavuncu da etkili konuşacak bilgi ve birikim yok.Varsa etkileyici özellik,şehrine yatırım için gayret etsin.İskilip MYO inşaat için parra bekliyor.

Avatar
nursel 2020-01-16 18:09:40

şehrin en büyük hastanesinde gündüz hastamıza pansuman yaptıramıyoruz.oradan araya gönderiyorlar.sayın vekilimiz hastaların bu magduriyetine giderirse seviniriz.

Avatar
yasemin 2020-01-16 21:30:32

erol bey nursel hanımın söyledikleri doğru eğitim araştırma hastanesinin acilinde gündüz hastalara pansuman yapılmıyor.yukarı git deyip hastaları başından gönderiyorlar.hastalar kat kat pansuman odası arıyor.bu sorunu çözerseniz hastaların duasını alırsınız.

Avatar
Koray 2020-01-16 20:57:56

Hitit araştırma hastanesinde göz doktoru sıkıntısı var , sistem 3 ay sonrasina bile sıra vermiyor.Karadagi iyi anlatan arkadaşın vekil seçildiği çorumdan haberi var mı?
Sen ne hikayesi anlatıyorsun Erol Ağa

Avatar
Nejat 2020-01-16 19:54:18

İnanmadım inanamıyorum kendi haber yaptırmış çok belli oluyo