Başkan Rektör’e kefil oldu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e açık desteğini açıkladı.

20 Temmuz 2023 Perşembe 17:10
Başkan Rektör’e kefil oldu

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, önceki gün katıldığı bir programda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e açık desteğini açıkladı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün ikinci dönemde göreve devam etmesi için lobi faaliyeti yaptığına yönelik bir soru üzerine konuşan Aşgın, şöyle dedi:

HEM DOSTUM HEM İYİ YETİŞMİŞ BİR İNSAN

“Bir kere şunu söyleyim. Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk benim çok eskiye dayanan bir dostumdur. Kendisine son derece güvenirim. Ülkemizin yetiştirdiği önemli insanlardan, kişilerden biridir. İstanbul Üniversitesi’nde SBF mezunu, İstanbul İktisat Fakültesi Yüksek Lisans, sonra Amerika’da öğretim üyeliği, yabancı dili mükemmel, kişilik olarak bir lira yanlışlık yapmayacak, harama helale çokça dikkat eden yapısıyla beraber benim çok sevdiğim bir dostumdur.

TÜM BİLGİ VE BELGELER YÖK VE CUMHURBAŞKANIMIZDA

Bu anlamda tekrar rektör olarak devam etmesini kişisel olarak arzu ederim. Bu konuda açık yüreklilikle bunu ifade ederim. Ama bunun kararını verecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ve Sayın Rektörümüz bir dönem rektörlük yapmıştır. Rektörlükle ilgili ne yaptı ne yapmadı tüm bilgi ve belgeler hem YÖK’te vardır hem de Cumhurbaşkanımızın önünde vardır. Bunun kararını Cumhurbaşkanımız verecektir.

LOBİ YAPMAK İSTERDİM, AMA REKTÖR’ÜN BUNA İHTİYACI YOK

Lobi yapmaya gelince, açıkçası yapmak isterim lobi. Onu da söyleyim samimiyetle. Lehine lobi yapmak isterim ama rektör beyin buna ihtiyacı yok. Rektör bey cumhurbaşkanımızın bizzat tanıdığı, cumhurbaşkanımıza yakın isimlerin bizzat tanıdığı, çok kritik dönemlerde çok önemli görevlerde bulunmuş, başbakanlıkta üst görevlerde bulunmuş olan, kamu diplomasisi kurumunda süt görevlerde bulunmuş olan TRT denetim kurulu görevi yapmış olan, bizzat cumhurbaşkanımızın tanıdığı birisidir. Lobi yapmak istedim ama buna ihtiyacı olmadığı için böyle bir lobiciliğe gerek duymuyoruz açıkçası.

CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİ

İki dönem yapabiliyor. Bu cumhurbaşkanımızın takdiridir. Arzu ederse cumhurbaşkanımız imzalayacaktır, arzu etmeyecekse devletin başka bir kurumunda görev yapacaktır."

Son Güncelleme: 20.07.2023 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hürriyet Parkında oturan Cahil Amca 2023-07-20 23:36:20

Siyasette Altın kural:'Seni oraya kim getirdiyse görev tanımını da o belirler'.Amaç üniversitede akademik,bilimsel çalışmanın ilerlemesi değil,siyasi iradeye ne kadar bağlı olduğuna göre belirlenir.

Avatar
Birbilen 2023-07-20 19:32:24

Kamuoyunda başarısız görüşüp eleştirilirken, sayın Belediye Başkanının sahip çıkması, aynı fikir kaynağından beslenmeleri ve aidiyetl bağlarının aynı olmasından kaynaklanıyor. Ülkemizde ne yazık ki liyakat yerine sadakat ve aidiyet makamları işgale yeterli. İşgal diyorum çünkü günümüzde kurumları nasıl yönettiğinden ziyade kimin yönettiğine bakılıyor. Bizim mahallenin insanı yönetsin de nasıl yönetirse yönetsin.

Avatar
Mazlum 2023-07-20 21:13:03

Beni öve ek hali yokta. İki Ensar cı. Tabii kefil olursun. Sahi HİTİT ÜNİVERSİTESİ EGİTİM SIRALMSINDA KACINCI SIRADA. BAŞARISI Ne?

Avatar
Ahmet 2023-07-20 17:39:19

Görevde yükselme sınavında herkese 100 vermek nasıl bir etik, ahlak, harama helale uyma çeşididir sayın başkan? Yazılı sınav ile sözlü sınav ortalaması 70'i geçen yükseldi. Peki yazılı sınavda 60 almış adama sözlüde 100 verince ortalaması 70'in üstüne çıkıp yükselmiyor mu? Herkese 100 verince hak dengelenmiyor, yazılı sınavda 70'in altında alan kişiye kıyak yapılıyor.

Avatar
Doğrucu 2023-07-20 18:32:59

Birbirlerini boşuna övmesinler üniversitenin başarısı ortada rektörün eylüle kalmadan deyişmesi iyi olur

Avatar
EMC 2023-07-20 20:58:44

Bir AK partili olarak rektör ve belediye başkanı Çoruma hiç bir katkısı olmayan sadece koltuklarını korumaya çalışan kişiler Çoruma değer kaybettiriyorlar eğer ki yerel seçimlerde belediye başkanı yeniden aday gösterilirse Çorum çok rahat bir şekilde CHP ye geçer ben bir ak partili olarak asla oy vermeyeceğim

Avatar
Corumlu 2023-07-20 19:33:43

Sn başkanım yeter rektor buradaki mevcut proflardan biri yada corumlu olsun birde aklini kiraya veren rektor istemiyoruz zamani gelince herkesesin bileti kesilir unutmayalim yani mevcut rektöre insanligina birsey demeyiz ama coruma numan kurtulmus rektor atatmasin bu coruma buyuk saygisizlik olur lutfen irica ederiz baskanim yapmayin yanlis sn cumhur baskanimiza saygisizlik olur numan bey yanina alsin madem sahip cikiyorsa yaninda calistirsin biz corumluyuz birbirimizden sorumluyuz turkiye sevdalisi corum gönüllüsü

Avatar
Ahhh başkan ah 2023-07-20 21:51:22

Sana kim kefil olacak ?