Bir adım öndeler

Hitit Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Ofisi’nin organizasyonunda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11 öğrenciye sertifikaları verildi.

18 Mart 2022 Cuma 15:54
Bir adım öndeler

Hitit Üniversitesi ile Çorum İŞKUR Müdürlüğü arasında yapılan ‘İŞ-KUR Kampüste Protokolü’ kapsamında, öğrencilere çalışma hayatında önemli avantaj sağlayacak ‘İş Kulübü’ eğitimleri veriliyor. Kariyer ve Mezunlar Ofisi’nin organizasyonunda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11 öğrenciye sertifikaları verildi.

İŞKUR Çorum İl Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika törenine, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Levent Tuzcu, Rektör Yardımcısı Nurcan Baykam ile diğer ilgililer katıldı.

Kariyer ve Mezunlar Ofisi Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ömür Demirer, 2020-2021 eğitim öğretim yılında başlanan iş kulübü eğitimlerinin, özgeçmiş hazırlama teknikleri, iş arama kanalları, iş görüşmelerine hazırlık, beden dili, telefon görüşmesi ve mülakat teknikleri gibi uygulamalı dersleri içerdiğini söyledi.

Geçen eğitim öğretim yılında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 165 öğrenciye, bu yıl da şimdiye kadar 26 öğrenciye sertifika verildiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Demirer, bugün ayrıca 11 öğrenciye belgelerinin dağıtılacağının hatırlattı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam da, mezuniyet sonrasında iş sürecine girmenin farklı nüansları olan konular haline geldiğini belirterek, birçok gelişmişlikle birlikte bu konuda da farklı yaklaşımların ortaya çıktığını söyledi.

İş başvurularıyla ilgili değerlendirmelerde yeni yöntemlerin ortaya çıktığını, bunlardan birinin sosyal medya ortamları aracılığıyla yapıldığını anlatan Prof. Dr. Baykam, “Dolayısıyla bu yeni yaklaşımlarla ilgili eğitimlerin çok çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Değişen dünyada değişen konuların sizin bundan sonraki yaşantınızda çok daha etkin, çok daha güzel noktalarda olabilmeniz için İŞKUR’un eğiticilerinin büyük katkılar sunduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

REKTÖR: ’ÖNEMLİ OLAN SIRADAN DEĞİL, TERCİH EDİLEN OLMAK’

Hitit Üniversitesi Prof. Dr. Öztürk de, iş kulübü eğitimlerinin mezuniyet sonrasında öğrencilere önemli avantaj sağlayacağını söyledi.

Covid-19 salgını dolayısıyla geçen yıl online verilen iş kulübü eğitimlerinin bu yıl yüz yüze yapıldığını anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Bu eğitimler sayesinde, öğrencilerimiz mezuniyet öncesinde kariler planlamalarını, bir yol haritası üzerine oturtmuş oluyorlar. Dolayısıyla biz bu eğitimleri, öğrencilerimizin sektöre ya da iş piyasasına, ister kamuda ister özelde hazır hale gelmesini sağlayacak ön çalışmalar, oryantasyon buluşmaları olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatında öne çıkabilmeleri için donanımlı olmalarının büyük önem arz ettiğini dile getiren Prof. Dr. Öztürk, “Önemli olan sıradan olmayan, tercih edilebilir olmak. Dolayısıyla bu eğitimlerle, şimdiden hayatın gerçekliklerini anlıyor olmanız da büyük kazanç. Mükemmel bir eğitim programı, çok iyi yürütülmüş çalışma” ifadelerini kullandı.

Daha sonra, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11 öğrenciye sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 18.03.2022 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2022-03-20 13:04:44

içi boş olan üniversitelere tabela üniversitesi yakıştırması yaparlar ama bizim tabelamız bile yok....

Avatar
İskilipden 2022-03-19 08:37:37

İSKİLİP MESLEK YÜKSEK OKULU İÇİN gelişme varmıdır
Üniversite çaba sarf ediyor gelişme için MYO için müjde bekliyoruz