Bir hafız da siz yetiştirin

Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi Hdırlık Hafızlık Kuran Kursu inşaatı için kurban, deri ve kelle bağışı kabul edecek.

22 Haziran 2023 Perşembe 15:15
Bir hafız da siz yetiştirin

Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi, bu yıl vatandaşlar tarafından kesilen kurbanlar ile kelle ve derilerini bağış olarak Hıdırlık Hafızlık Kuran Kursu inşaatının tamamlanması için toplayacak.

MÜFTÜLÜK AÇIKLAMA YAPTI

Çorum Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından yapımına başlanılan Hıdırlık Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu inşaatının bir an önce tamamlanarak eğitim öğretime açılabilmesi için kent merkezi ve köylerde bulunan Çorum Belediyesi kurban kesim alanlarında, Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde vatandaşların kurban, kelle ve deri bağışlarının kabul edileceği duyuruldu.

50 DİN GÖREVLİSİ SAHADA OLACAK

İl Müftülüğü’nde düzenlenen 2023 yılı Kurban Toplantısında alınan kararlar sonrası açıklama yapan Müftü Muharrem Biçer, vatandaşların dini vecibelerini doğru ve rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için tedbir aldıklarını, 10 kurban kesim ve satış yerinde 50 din görevlimizle hizmet edeceğini, din görevlilerininz gözetimde bulunarak kesilecek her kurbanlığın dini kurallara, İslami usullere uygun kesilmesini sağlayacağını ifade etti.

HAYDİ BİR HAFIZ DA SİZ YETİŞTİRİN

Bu yıl ilk kez Çorum’da başlattıkları kampanya ile kurban, kelle ve derisi toplayacaklarını belirten Müftü Biçer, "Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi işbirliğinde 'Kurban, kelle ve deri bağışınız ile bir hafız da siz yetiştirin' kampanyası başlatma kararı aldık. Kampanyamızı, Cuma ve Bayram namazlarında, vaaz ve hutbelerden din görevlilerimiz aracılığıyla vatandaşlarımıza duyuracağız.” dedi.

MÜFTÜ'DEN ÇORUM'A ÇAĞRI

Müftü Biçer, vatandaşlara yaptığı duyuruda şunları söyledi: “Değerli Çorum halkı, Kurban, kelle ve deri bağışınız ile bir hafız da siz yetiştirin' kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz. Biz tüm personelimizle bağışlarınızı almaya hazırız. Keseceğiniz kurbanların kelle ve derilerini Çorum merkez ve köylerinde görev yapan tüm personelimize, Belediyenin kurban kesim yerlerindeki TDV yelekli görevlilerimize teslim edebilirsiniz. Ayrıca Akşemseddin Camii avlusu ve Hıdırlık Kur’an Kursu inşaat alanını kurban kelle ve deri bağışlarını toplama merkezi olarak belirledik. Buraya 3 gezici aracımız görevlendirildi. Kurban kesim alanlarından görevlilerimize verilen bağışlarınız buraya getirilecektir. Kendi imkanı ile kurban, kelle ve derilerini getirmek isteyenlere görevlilerimiz yardımcı olacaklardır.”

Son Güncelleme: 22.06.2023 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca… 2023-06-22 19:46:50

Bu ülkede yüz binlerce kuran kursu var, bir o kadar da cami. Ama ülke; arsız hırsız ahlaksız ve namussuzdan geçilmiyor. Peki bu kuran kursları, camiler, ezanlar neden işe yaramıyor.
Önce adam gibi okul, adam gibi eğitim ve adam gibi adam.

Avatar
Ekol 2023-06-22 19:54:41

Bu ne ya, Abdülhamit sarayları gibi. Dinde saray olur mu ey Diyanetciler, günah değil midir.

Avatar
Vatandaş 2023-06-22 15:41:20

Allah razı olsun 60 yıllık köhne çoruma yakışmayan bir hafızlık müessesesi gayet yerinde bir kararla modern hale geliyor. Allah içinde de dini mübin İslama vatana millete faydalı Kuran bülbülleri yetiştirmeyi nasib etsin. Sebep olanlardan Allah razı olsun

Avatar
İsmail 2023-06-22 18:43:31

Kendimi zor geçindiriyorum yetecek param olsa hafızdan önce bir doktor yetişmesine yardım ederdim zira devlet zaten imam hafız yetiştirmek için fazlasıyla yardım ediyor o kadarki imamdan tapu müdürü yapacak kadar

Avatar
Çorum 19 2023-06-23 09:39:52

Okuyarak enflasyonmu dusecek

Misafir Avatar
İsmail 2023-06-23 17:21:32 @Çorum 19

Geçenlerde ekmek 5 lira oldu diye burda insanlar yazmadığını bırakmadı bende diğer şehirlerde aylardır 5 lira diye yazdım şimdi o şehirlerde ekmek 7,5 lira sizin dediğiniz anlamda okuyarak enflasyon düşmüyor ekonomi okuyup okuduğunu uygulayarak enflasyon düşuyor ama bizde ekonomi okumadan ekonomist olunca durum bu

Beğenmedim! (0)