ÇESİAD'dan hem eleştiri hem davet

ÇESİAD, Çorumlu işadamı ve bürokratları Çorum'un çocuklarına desteğe çağırdı

08 Ekim 2018 Pazartesi 08:53
ÇESİAD'dan hem eleştiri hem davet

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, derneğin verdiği bursla ilgili açıklama yaparken, Çorum ve diğer şehirlerdeki Çorumlu dernekleri de ellerini taşın altına koymaya, öğrencilere destek olmaya çağırdı.

Öncelikle bu yapıya destek verip burs veren ve yönetime girerek enerji ve güç katan tüm sanayici esnaf ve bürokratlara teşekkür eden Karaca, burs talebinde bulunan kimseyi boş çevirmek istemediklerini ancak gönlü ve yüreği güzel birkaç işadamı ve bürokratın katkıları ile bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Çorum’dan İstanbul’a gelen öğrencilerin ÇESİAD’ı bir liman gibi gördüklerini dile getiren Karaca, “Sizin için bir burs 250 TL bir iki günlük harçlık veya arabanızın yakıtı olabilir. Ama bu çocuklar bu parayla bir ay boyunca okulda öğle yemeği yiyorlar. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz her gün arayıp duruyorlar var mı bize burs çıkar mı diye? Zaman zaman tanıdıklarımız veya araya adam koyarak bizleri arayan aratan kardeşlerim büyüklerim inanın bu işin torpili olmaz. Öncelikle şartlarımıza uyan Çorum’dan İstanbul’a okumaya gelen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize vereceğiz. Malumunuz İstanbul diğer illere göre pahalı ve zor bir şehir sizlerden ricam bu konuda biraz anlayışlı olalım.” dedi.

LAF VAR İCRAAT YOK

Karaca, açıklamasında Çorum, Ankara, İstanbul ve diğer illerde sayısız sivil toplum örgütü, siyasiler ve iş işadamları bulunduğunu ancak bunların sadece laf ürettiğini, icraat yapmadıklarını  belirterek, şöyle devam etti: “Allah aşkına bunlar ne yapar? Lafa gelince Çorumluyuz birbirimizden sorumluyuz fakat icraatta hiçbir şey yok. Sosyal medyaya bakarsan hepsi birbirinden çok meşguller. Her ay toplanıp dağılmaktan birbirlerine plaket verip yemeden içmeden öteye gidemiyorlar. Ağalar paşalar Çorum’u yeni keşfettiniz de bizim mi haberimiz yok. Hepinize buradan sesleniyorum özellikle Çorum Ankara ve İstanbul’daki iş adamlarımız yerel yöneticiler, STK’lar elinizi taşın altına koyun. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, memleketimizin ve ülkemizin geleceği bunlar. Özellikle Çorum merkezdeki durumu iyi olan iş adamlarımız bu konuda zayıf kalıyor. Ya kendi bünyenizde bir burs birimi oluşturun ya da sizlerden istirham ediyorum bu yapıya lütfen destek olun. Ayrıca tüm hemşehrilerimizden ricam çevrenizde durumu iyi olan insanlara bu konuyu yayarak anlatarak bu işe bir el atarsak Allah’ın izni ile bu işi çözeceğimize inanıyorum. Ne verirsen elinle o gelir seninle.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.