Cihan yıkılsa Türk yıkılmaz

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, “Cihan yıkılsa Türk yılmaz” dedi.

14 Kasım 2023 Salı 20:23
Cihan yıkılsa Türk yıkılmaz

Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, Cumhuriyet'in bize bırakılan en büyük miras olduğunu belirterek, “Cihan yıkılsa Türk yılmaz” dedi.

KAZIM KARABEKİR PAŞA'NIN KIZI KONUŞTU

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Gençlik Sohbetleri çerçevesinde Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, "Dünü Unutma Yarına Hakkın Olsun” konulu bir Konferans verdi. Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Timsal Karabekir, babası ve görevde olduğu sürece yaşanan olaylar hakkında bilinmeyenleri anlattı. Gençlerin omuzlarında büyük mesuliyetler olduğunu vurgulayan Karabekir, “Severek ve dik durarak, 'Cihan yıkılsa Türk yılmaz' diyeceksiniz. Yılmak yok. Her zaman vatanınız, ezanınız, bayrağınız için daima canlı olacaksınız. Ben 83 yaşımdayım, emeklilik bilmiyorum. Beşikten mezara kadar Cumhuriyetimize hizmet etmek borcumuzdur, görevimizdir” şeklinde konuştu.

Türk milletinin tarih boyunca yüz kızartıcı en ufak bir yanlışının olmadığının altını çizen Karabekir, “Ne bir soykırım ne başka bir şey. Bizim girdiğimiz savaşlar bir erkek savaşıdır. Kadınlara, çocuklara dokunulmamıştır. Türk’ün farkı burada” dedi.

GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlere de tavsiyede bulunan Karabekir, “Talebe sözünü çok seviyorum. Öğrenci lafı güzel ama talep talep etmektir. İsteyin, isteyin. Size zaten istediğiniz verilecek. Değerli hocalarımızın elindesiniz. Talebelerimizin çok okumasını istiyoruz. Gençliğimizde daha çok okuyorduk. Gençlerin elindeki telefon faydalı oluyor mu bilmiyorum. Keşke okumayı devam ettirsek” ifadelerini kullandı.

KİMLER KATILDI?

Konferans sonunda Çorum Valisi Doç. Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk tarafından günün anısına hediye verildi.


İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-11-14 20:49:07

Rahmetli Kazım Karabekir, hatıratında, asker olan babasının, yâni hanımefendinin dedesinin Iskilipte görev yaptığından bahsediyor.

Avatar
BUHARALI 2023-11-15 10:53:42

GÜRBÜZLER ORDUSUNUN NEFERLERİ ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞLER. TAŞ PLAK KAYDIDIR. LÜTFEN KULAKLIK TAKIP DA DİNLEYİN...

https://www.youtube.com/watch?v=_GGSJTLTSMA

Avatar
Müslüman Türk 2023-11-15 06:11:39

Kıyamet son mümin de yeryüzünde kalmayıncaya dek kopmaz ama bir hristiyanlaşmış Türk için böyle düşünemem