Cumhuriyet Anadolu’nun başarısı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden bir Avrupa Projesi daha geldi.

24 Aralık 2014 Çarşamba 16:40
 Cumhuriyet Anadolu’nun başarısı


Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden bir Avrupa Projesi daha geldi.


2012-2014 yılları arasında başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Comenius Okul Ortaklıkları projesinin ardından okul, eTwinning Projesi ile yoluna devam ediyor. Avrupa’da okulların oluşturduğu bir topluluk olan eTwinning, çevrimiçi yürütülen projelere olanak veriyor.


Okulun fizik öğretmeni Erol Çivikgedey koordinatörlüğünde yürütülen ‘Digital Citizens in Europe’ adlı projenin Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile birlikte Arnavutluk,Bulgaristan ve Romanya gibi üç ortak ülkesi daha var. 2014-2016 yılları arasında devam edecek proje ile öğrencilere nasıl kaliteli dijital vatandaş olunacağını  öğretmek ve sürekli gelişip yenilenen teknoloji dünyasına giriş için gerekli yeteneklerini geliştirmek amaçlanıyor.


Bu amaçla okul bünyesinde Okul Müdürü Şule Toksoy yönetiminde bir proje ekibi kuruldu ve projede görev alacak öğrencilerin seçimi yapıldı. Okul Müdürü Şule Toksoy, kabul edilen projelerinin okulları, Çorum  ve ülke tanıtımı açısından çok önemli olduğunu, öğrencilerinin proje çalışmaları boyunca Web 2.0 araçları ve Microsoft uygulamalarını öğreneceklerini, bu kazanımların öğrencilerin aktif iletişim ve işbirliği, kritik düşünme, problem çözme, analiz yapma ve değerlendirme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine imkan sağlayacağını söyledi.


Proje koordinatörü Erol Çivikgedey ise, projelerinin eTwinning etiketi aldığını, geçen iki yıl içinde yaptıkları proje çalışmalarının kendilerine kazandırdığı deneyim ve tecrübelerle Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa düzeyinde seçkin projelere verilen Avrupa Kalite Etiketi ödülünü almak için okul idaresi, proje ekibi ve öğrencileriyle birlikte çalışacaklarını söyledi. Çivikdey, ayrıca okul müdürü Şule Toksoy’a kendilerine verdiği destekten dolayı proje ekibi ve öğrencileri adına çok teşekkür etti.







Son Güncelleme: 24.12.2014 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.