Gençlere TRT deneyimi

Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ kapsamında TRT’ye teknik gezi düzenlendi.

31 Ağustos 2019 Cumartesi 11:41
Gençlere TRT deneyimi

‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ kapsamında TRT’ye teknik gezi düzenlendi.

Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nin hazırladığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018/2 kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli ‘Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi’ sürüyor.

Projeye dahil olan gençler TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Arı Stüdyoları, Naklen Yayın Servisi ve Aktüel haber servislerini gezerek bilgiler aldı.

TRT Yayıncılık tarihi Müzesi’nde; TRT’nin ilk radyo anonsundan, ilk haber spikerine, Erkan Yolaç’tan  Keloğlan ve Bilgehan dede karakterlerine, TRT’nin ilk kullandığı  radyodan, fotoğraf makinasına varıncaya kadar birçok yeri gezme, görme ve bilgi alma şansları bulan kursiyerler, ardından naklen yayın araçları ve Aktüel Haber servisini gezerek güne devam ettiler. 35 yıldır TRT’de olan usta bir kameraman ile sohbet etme fırsatı bulan öğrenciler, mesleki tecrübeleri dinlediler.

Son olarak Arı stüdyolarına yapılan ziyaret ile canlı yayın öncesi hazırlıkların tüm süreçlerini , ses ve ışık organizasyonunu , ana kumanda merkezini, RTL ve Naklen Yayın odalarını , Rejiyi, Efekt odalarını yakından görme ve detaylı bilgi alma şansını yakaladılar.

Önümüzdeki aylarda dizi seti ziyareti, yönetmen ve oyuncuyla yapılacak söyleşi ile etkinliklerin devam edeceğini belirten Fırsata Dönüşen Hayatlar Proje Koordinatörü Dilek Bilgin, “Amacımız gençlerimizin hayatlarına dokunabilmek, meslek seçimleri öncesinde ilgi duydukları alanlarla alakalı olabildiğince bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-08-31 11:59:07

Aman sakın son 10-15 yılda trtye giren abi-ablaları örnek almasınlar sonra dersi bırakıp torpil aramaya başlarlar. Yoksa çok şahit olduk yabancı sporcuyla anlaşamayıp röportajı kestiren, milli takım hocasının sözlerini çeviremeyip kafasından atan kırkayaklara :)

Avatar
Ramazan 2019-08-31 13:06:03

Buraları gezdirmekte iş yok önemli olan bunun eğitimini dört dörtlük verebilmekte. Gezin bakalım devlet yağdırıyor sonunda da kısa bir filmle kapatırsınız proje tamamlanır gider. o filmide az çok demeden iyi kötü bilen birine yaptırırsınız tamamdır... Proje tamamlandı olur sonrasında !

Avatar
Ramazana 2019-08-31 14:42:35

Zannın çoğundan sakın. HUCURAT

Avatar
Mustafa ataç 2019-08-31 16:04:25

Çocukların oradaki havayı koklamaları , deneyimlemeleri güzel bence.. belki kariyerlerine yön verir.. Ramazan kardeşimizin bu kadar öfke dolu olmasını anlamadım.. bi rahatsızlığı mı var acaba