Hedefler büyük, ‘Marina’mız olacak!

Hitit Üniversitesi Oğuz Adası Yerleşkesi Su Sporları Tesisi tamamlanırken, bölgeye marina ve su havuzları yapılması gündemde...

13 Haziran 2023 Salı 21:57
Hedefler büyük, ‘Marina’mız olacak!

MUSTAFA DEMİRER

Çorum İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi Toplantısı Oğuzlar ilçesinde gerçekleştirildi. Asayiş toplantısına Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Hitit Üniversitesi Oğuz Adası Yerleşkesi Su Sporları Tesisi’nde yapılan toplantıya ev sahibi sıfatıyla Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk de katıldı.

TOPLANTI NİYE OBRUK’TA YAPILDI?

Üniversitenin 2013 yılında ilk adımını attığı Oğuz Adası Projesi’nde OKA ile işbirliği yapılmasının meyveleri alınmaya başladı. Yeni dönemde Oğuz Adası Yerleşkesi Su Sporları Tesisi tamamlandı. Üzerinden uzun süre geçmesine rağmen herhangi bir faaliyet yapılmayan tesiste, Vali Mustafa Çiftçi’nin toplantı düzenlemesi bu merkezin farkında olunduğunun ve aktif olarak kullanılacağının göstergesi oldu.

ÇORUM’UN EN ÖNEMLİ SU KÜTLESİ

Çorum’un en önemli su kütlelerinden birisi olan rekreasyon ve spor başta olmak üzere pek çok farklı aktivitelerin yapılacağı, bölgedeki birden fazla ilçenin kültürel dokusunun solunacağı Obruk Gölü, 47 kilometrelik havzasıyla cazibe merkezi haline geliyor.

İLK ADIM 2013'TE HİTİT ÜNİVERSİTESİ ATMIŞTI

Oğuzlar eski Belediye Başkanı Ali Uyanık’ın hayata geçirdiği Altın Koz Tesisi ile bölgede farkındalık oluşturuldu. Hitit Üniversitesi’nin 2013 yılındabaşlattığı Oğuz Adası Projesi kapsamında Obruk Gölü sadece elektrik üretimi yapan bir merkez olmaktan daha öteye taşındı.

MARİNA VE SU HAVUZLARI

Bu arada bölgenin su sporları başta olmak üzere eğitim ve dinlenme merkezi olarak aktifleştirilmesi gündemde.
Edindiğimiz bilgilere göre; Oğuz Adası Yerleşkesi Su Sporları Tesisi ilk etapta öğrencilerin spor ve eğitim merkezi oluyor. Baraj gölüne marina ve farklı büyüklüklerde su havuzları yapılması hedefleniyor. İlk etapta merkez öğrenci eğitimine, ikinci aşamada halkın kullanımına açılıyor.

Son Güncelleme: 14.06.2023 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2023-06-14 21:07:48

Eskiden siyası gelir mesela Ankaraya deniz getirecem der oy isterdi buda ona benzemiş Çoruma marina ya bi treni getiremediniz denizi olmayan yere marina yat tekne sahipleride biz nerede demirleyecez diye düşünüyorlardı

Avatar
İşin aslı 2023-06-14 12:27:58

Tesis tamamlanıyor ve çürümeye bırakılıyor..

Avatar
Teknik Eleman 2023-06-14 15:27:32

sayın valim ve sayın rektörüm boşuna uğraşmayın bu yağmurlar eğer her sene böyle yağarsa herkesin evinin önü marina olacak zaten!!!

Avatar
Aslı 2023-06-14 13:18:45

Marina mı :) Yavu deniz mi burası ?

Avatar
İskilipli 2023-06-14 14:51:43

Üniversiteye su ürünlerine ilişkin bölümler yapılmalı.
Bu ilçenin yolları genişletilmeli. su nimet inşAllah daha da geliştirilir. Hatta Kızılırmak köprüsü yanlarında boş alanlar mevcut buralara balık tesisleri/ dinlenme tesisleri, lokanta vs yapılmalı heleki Çankırı Çorum / Çorum Kastamonu yolları da faaliyete geçerse buralar çok güzel gelişir.

Avatar
Nurcan Yıldız 2023-06-15 10:54:37

Bir çorumlu olarak üzülüyorum. Yıllarca çürütülmeye bırakılmış ve nihayet bitmiş ama içi bom boş bir tesisi Rektör yüzü kızarmadan pazarlamaya çalışıyor. Geçmiş olsun. Keşke dedikleri yapılsa ve uzun yıllardır emeği geçenlere de teşekkür edilse

Avatar
Mehmet 2023-06-15 17:48:19

Universite 10 yildir yapmadimi su urunleri ile ilgili kisimlari. Neden yatiyor bu universite